2011-03-30

Man tager vad man haver

Pasta med en riktigt mustig tomatsås skall inte underskattas. Jag har inte hunnit handla så då får man jobba med det man har!

Det finns tusen varianter av denna hörnsten i köket, just idag gör jag så här:

Bryn:
0,5 dl olivolja
1 fint hackad gul lök
3 fint hackade vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré

Tillsätt:
2 burkar krossade tomater
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 grön buljongtärning
2 tsk honung
2 lagerblad
1 msk torkad salvia
1 msk torkad basilika
1 citron, finrivet skal och pressad saft
1 msk balsamvinäger (var försiktigt, styrkan kan variera)

Koka minst 20 minuter, men gärna längre om hungern tillåter. Phew, jag hittade en bit parmesanost att riva ovanpå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar