2012-01-26

Grattis Klas Lindberg, årets kock!

Hällstekt biff med rökt märgsmör och nordisk hetta

Igår var det final i vår största matlagningstävling och jag var, hehe, naturligtvis på plats och minglade! Det var mycket trevligt, välordnat och gott.

Som alltid har finalisterna två tävlingsuppgifter att lösa. Den första handlar om att skapa en en varm och en kall förrätt utifrån en hemlig råvarukorg som presenteras kvällen innan. Årets ingredienser var bl a hummer, fänkål och blomkål.

Det andra momentet var att skapa en 'modern restaurangrätt efter den moderna gästens behov'. Huvudråvarorna var en hel svensk biffrad från Gotland och minst en mejeriprodukt, förutom smör. Enligt juryns ordförande Fredrik Eriksson vann Klas kanske för att han toppat sin biffrätt med rivet, sönderkokt kött och pepparrot. Lördagens middagstips, om du vill ha något att bita i..

Finalisterna har med andra ord chans att förbereda sig på en av de två tävlingsuppgifterna. Men det är inte lätt, nerverna måste hållas i styr och konkurrensen är stenhård...

2012-01-25

Varm dryck gör bot på stickig hals!

Om du tycker att det sticker i halsen och bränner i bröstet, typ som när Robert Gustavsson druckit en liter klorin, bör du omedelbums blanda till en kanna varm citrondryck! Koka upp vatten med citron, ingefära, kanel och honung - värmer gott och lenar fint i halsen!

2012-01-22

Veckans sparpaket v 4!

I morgon drar sista veckan igång med plånboksvänliga middagar ur min senaste receptbroschyr 'Veckans Sparpaket'. Löjligt billigt utan att kompromissa med smaken, 5 middagar för 4 personer under 400 kronor - en meny för varje vecka under hela januari!

Läs mer på coop.se och håll utkik efter receptbroschyren i din butik!

Recepten är skräddarsydda av kampanjvaror och vi räknar med att du har en del basvaror hemma. Denna vecka behöver du: flingsalt, grönsaksbuljong, olivolja, salt, senap, smör, svartpeppar och vetemjöl.