2010-04-23

Fredagsnöje med överraskning

Fick den varma starten på veckan dig att rulla ut grillen? Toppen, då har du kvällens mys fixat. Det går faktiskt att grilla och ta med sig paraplyet om det kniper. Fast nu verkar det som solen är väg tillbaka.
Foliepaket är en skön lösning där alla kan välja och vraka och komponera sitt eget favoritinnehåll. Men fetaosten, tomaterna och pepperonin ligger helsäkert på plats i mitt. grilla biffen och skippa potatis och servera istället hela härligheten på en skiva grillat lantbröd.

Den gladaste överraskningen: Har du ingen grill går det lika bra att göra allt i ugnen. Trevlig helg!

2010-04-22

Bästa matglädjebutik



Grattis Coop Konsum i Sollefteå ni är Sveriges bästa matglädjebutik. I går korades vinnarna i Arlas Guldko 2010 och Mats Berglund med personal har all anledning att sträcka på sig och vara mäkta stolta. De levererar matglädje varje timme, varje vecka och varje månad, året runt och ambitionsnivån är hög.
När de fick veta att de gått till final så firades det med att ledningsgruppen lagade och bjöd personalen på en riktigt god lunch. Jag hoppas att de firar segern länge.

Så här lyder juryns motiveringen:

”Genom att engagera hela personalen i ett långsiktigt utvecklingsarbete har årets vinnare visat att matglädje kan bli en del av arbetsdagen för hela butiken. På ett enkelt och självklart sätt stödjer recept, matidéer och sambandsexponeringar varandra. Man kommunicerar matglädje från flygbladet till hyllan och visar att det kan vara ett vinnande och lönsamt budskap för alla butiker.”

Hipp hurra och grattis till er alla.

2010-04-21

Bröllopsmiddag

Jag är mitt uppe i bröllopsbestyren till Victoria och Daniel. Operakällarens Stefano Catenaccis uppdrag är "a piece of cake" om man jämför med mitt. Han sköter middagen till de inbjudna men jag ska fixar bröllopsmiddag till alla oss andra.
Bröllopstårtan är plåtad och huvudrätten står på tur. Alla recept kommer att finnas i butikerna och på coop.se när den stora dagen närmar sig. Håll utkik!

Kvällens middag blir något betydligt enklare men väl så gott, kycklingcurrysoppan värmer när våren bestämde sig för att ta en paus.

2010-04-19

Middagsplaner


Har brödet blivit lite väl torrt och knastrigt över helgen? Inga problem, rosta eller grilla det och låt det bli en snygg förpackning till snabbfixade laxburgare.
Består kylen av en halv lök, en halv paprika och en halv gurka? Toppen, då har du merparten av det som behövs för att göra en matig kikärtsallad. Det enda som behövs kompletteras med är fetaost och kikärtor. Två ingredienser som åtminstone jag har som bunkringsvaror där hemma.

Jag är tillbaka bland resterna och håller på att förbereda ett föredrag som ska hållas på Vår gård.
Men lite tur fick ni av bara farten inspiration till kvällens middagsplaner. trevlig kväll!