2011-02-05

Grattis Tomas Diederichsen, du är nu svensk mästare i matlagning!


Jag har varit så rosig om kinderna från festligheterna i torsdags och har inte hunnit delge er något från Årets Kock! Alla var där, är en mild beskrivning av evenemanget. Näringslivstoppar och politiker såväl som kockar och matskribenter.

Höjdpunkten under middagen var dillköttet som serverades med tillbehör från en skärbräda mitt på bordet. Det var så mört att man tog för sig av det med en sked, suck..!

Gustav höll ett fenomenalt tal till Tomas och avslutade det med att lämna över ett presentkort hos en skräddare. Man blir nämligen lätt lite tjock av att vara årets kock, själv kom han inte i kostymen i år!

Det enda jag saknade var kvinnliga kockar på scenen, var är ni?!

2011-02-03

Årets kock

Förra årets charmiga och urduktiga kock Gustav Trädgårdh kliver snart av tronen och nu väntar vi med spänning på vem som ska som bli Årets kock 2011.

2011-02-02

Onsdagslyx


Går middagslivet på tomgång? Är du helt tömd på inspiration? Här är sex knep till en lyxig onsdagskväll som får dig att känna att februari kommer att bli en toppenmånad.

1.Köp fryst lax och Änglamark vaniljglass till medlemspris.
2. Hetta upp laxen chili- och ingefära i ugnen.
3. Woka broccoli ilsnabbt tillsammans med cashewnötter.
5. Njut.
4. Stek äppelklyftor och servera tillsammans med vaniljglass.
6. Njut igen.

2011-01-31

Ligga steget före!

I kväll serveras snabbmiddag hemma hos mig för jag tänker lägga krutet på morgondagen!
Boken om kött innehåller alla tänkbara klassiker, handfasta råd och tips vid köttdisken. Många recept tar lite lång tid men det fina med långkok är att de sköter sig självt när man väl fått grytan på spisen.