2011-10-28

Tid för långkok!

Det börjar mörkna och det känns som att brittsommaren har dragit sin sista suck. Dags att mysa inomhus och vad är väl då mer lämpligt att syssla med än härliga långkok. Gulasch, het chili med bönor, svensk viltgryta eller klassisk bouef bourguignon. Perfekt att ha i kylen när höstlovet slukar all tid och energi!

Utnyttja grytans fulla potential! Nykokt med potatismos första dagen och smördegsöverbakad som paj andra dagen. På den tredje dagen när du kikar ner på den sista lilla snutten är det bara att dryga ut den med en burk krossade tomater och äta den till pasta med mängder av parmesanost!

2011-10-25

Lyxmiddag mitt i veckan

Det är inte särskilt troligt men tänk om jag oväntat skulle få celebert besök i kväll och snabbt som tusan behövde skaka fram en trevlig vardagsmiddag. Då skulle jag bjuda på laxburgare med olivmajonnäs, perfekt mitt-i-veckan-lyx som både jag och barnen gillar!

Jag skulle kunna tänka mig att få Årets medarbetare, Anders Westerholm från Coop Nära Järntorget på besök. Han måste vara fantastiskt trevlig eftersom han tog hem guldet i stenhård konkurrens!

Eller kanske ägaren till Peony som fått sin restaurang nominerad i kategorin Årets smaksättare på Restauranggalan vilket avgörs på måndag. Det är kul att kinesiska restauranger börjar poppa upp. Rykten säger att Dubbel Dubbel i Göteborg ska vara något utöver det vanliga..

2011-10-24

Vinn Vår Middag i ett år - Del 2


Barnen är FeNoMeNala! Tävla med Facebook och lista ut ledtrådarna - vinn Vår Middag i ett helt år!