2009-12-18
Årets bästa killar och en tjej
Årets skinka är ekologisk
Receptet på julens godaste skinka är utan minsta tvekan ekologiskt och sydamerikanskt. Självklart ska det finnas skinka på julbordet, men precis som Lars säger i Klimat-artikeln i DN, "så vill vi att grisarna ska ha haft det bra".2009-12-17
Full rulle
En rulle är vad som funkar bäst bland julklappar, sill, röda snören, skinka och julfest på jobbet. En hederlig tunnbrödsrulle gör jobbet. Riven kokt potatis, stekt lök, skinka och ost. Rulla ihop och mat i farten är fixad. Här finns en variant på samma tema. Keep it simple!
2009-12-16
Ny hemsida, mer mat
Grattis, Kristina och alla ni andra som har jobbat med vår nya hemsida. Vilket toppenjobb ni gjort. Och vilken matinspiration, nu finns inga ursäkter för att äta en tråkig middag. Tack, tack.2009-12-15
En grönare jul
Det verkar som drömmen om en vit jul kan slå in. Äntligen snö och både jag och barnen jublar. Vitt ute och då passar det perfekt att matcha granen med mer grönt på julbordet.2009-12-14
Fynda julsillen
5 kronor burken för den inlagda sillen. Vilken trevlig julklapp till alla medlemmar. Jag bidrar med ett quick-fix som enkelt botar lägga in sill-stressen.
Häll över den färdigköpta på en egen burk, toppa med några extra morotsslantar och lite finhackad rödlök. På med locket och så till det allra viktigaste; Klistra på en egen handtextad etikett med texten Min bästa julsill.
Vill du anstränga dig ytterligare lite till, sätter du helt enkelt ny smak på den inlagda och skapar en lingon- eller sherrysill. Låt den här bli sillvecka och gör klart alla sillarna till julbordet. Smakerna blir bara bättre av att få stå till sig.
Måndagar är min danskväll, tangostegen sitter som gjutna, och middagen måste ha samma fart som dansen.Ugnspannkaka gör hela familjen mätt och belåten.