2011-11-26

Ny pepparkakstopping!

Trött på kombon pepparkaka och ädelost? Det är ju väldigt gott och ack så enkelt men jag har nya grejer på gång för att vara lite piffig när det är dags för glöggträff. Toppa peppisarna med färskost och lingon eller syltad ingefära!

Välkommen julen!

2011-11-23

Bjud in till glöggmys!

Njut av årets första adventsljus, glögg och pepparkakor med vänner eller familj på söndag! Koka egen glögg på vitt vin med kryddor och kumquater eller smaksätt med gin, timjan och fläderblomssaft! Glögg kan varieras i oändlighet! Prova Lisa Lemkes snabba rödvinsglögg, en av hennes julfavoriter som vi får ta del av i Mersmak!

Tid och påhittighet är dock hårdvaluta i adventstider så om du är på jakt efter en genväg förslår jag expressmetoden för juldofter. Krydda upp köpeglöggen med ett par kanelstänger, stjärnanis, kardemummastjärnor och nejlikor i kastrullen och julstämningen infinner sig på nolltid!

Skoj att stoppa korv!

Här gör vi korv så det står härliga till! Ett gäng glada matmänniskor samlades i provköket på Coop för att mala kött och sedan smaksätta den efter eget tycke och smak. Örter, chipotle, torkade trattisar, citron och en mängd andra grejer satte smak på våra korvar! Till hjälp hade vi specialisterna Garreth och Kerim från Taylors & Jones som gör stans godaste korvar, fråga efter dem i din butik!

2011-11-22

Pippi på pasta!

Pastamiddagen är fullkomligen outtröttlig! Ni tror att ni ledsnat på spaghetti, penne och hjul men det enda som behövs är en ny krydda eller grönsak och kycklingpastan är en favorit, igen! Så även den här gången - torkad basilika, sockerärtor, färsk spenat och en skvätt grädde kommer att dra upp mungiporna på hela familjen! Bon ap'..!

2011-11-21

Meat free monday!

Äta mer grönsaker är inte bara bra för kroppen, det har även positiv inverkan på miljön! Överväg att äta mindre kött som ett sätt att kämpa mot den globala uppvärmningen! En enkelt och handfast tips från mig är att byta ut köttfärsen mot nötter och köra mandelfrikadeller till middag i kväll!

'Meat free monday' (på svenska 'Köttfri måndag') har inte som målsättning att göra dig till vegan över en natt. Rörelsen vill inspirera oss att tänka till och förhoppningsvis avstå från kött en dag i veckan. Good thinking!