2009-09-18

Min kokbok

Min bebis har landat! Jag är en superstolt mamma, men måste ändå erkänna att det är med blandade känslor jag håller nya (Min) Vår kokbok i min hand. Ångesten för att upptäcka korrekturfel (den innehåller nästan 1200 recept) blandas med ett lyckorus för att det faktiskt är min version. Det här är 25:e upplagan av kokboken som sålt i över 2,3 miljoner exemplar och ja, jag är superstolt.
Klassikerna är mer klassiska, det grön är hetare och den husmoderliga tonen är utbytt mot en mer lättsam. Mer om jobbet bakom denna matbibel kommer i nästa vecka.

På måndag finns den att köpa och med ett MedMera-kort i handen får du 110 kr i rabatt.
Vill du ha ett smakprov redan nu så finns det här.I morgon tänker jag göra fetaostpajen ovan, men i kväll är jag sugen på lammkött. Änglamarks entrecôte eller lammkotletter hamnar på glöden och jag pustar ut efter veckan. Solen skiner och jag har lovat barnen efterrätt. Med en banana splitt kommer jag att hamna höst på mamma-toppen. Bäst blir den på frysta jordgubbar, allt annat är slöseri.
Trevlig helg!

2009-09-16

Kvällens middagstips

Tjejerna i caféet har gjort det igen, blandat till en galet god sallad. Päron, spenat, ädelost och rostade pumpakärnor. Fågel, fisk eller mittemellan väljer du själv. Go'middag.

Ett bättre morgonmys


Var är strumporna? Ät lite mer på smörgåsen. Vem vill ha mer yoghurt? Är det idag ni ska iväg på utflykt? När barnens frukostbestyr är fixade och strumporna förhoppningsvis sitter på rätt fötter är tiden slut. Hur jag än letar finns det inte en sekund kvar. Game over.

Räddningen blir min illgröna kaffemuggstermos. En toppenmorgon fylls den med nymixad avokado, tranbärsjucie och hallon, betydligt vanligare är att det blir naturell yoghurt. Musiken på max och på väg till jobbet ringer jag mina vänner.

2009-09-15

Lyckad missmatchningDet bästa middagen på länge, tjoar barnen när jag har rört ihop omelett med kotlett. Sonen har fått klart för sig att farmor är bäst i hela släkten på att gnaga ben och som den tävlingsinriktade sex-åring han är, tänker han ta upp striden. Inget annat än fläskkotlett duger och han gnager så benbitarna yr.

Tack Änglamark för att ni så påpassligt lanserade kött till tävlingsstarten.

Jag vill ha kantarellomelett, tänker jag och vägrar ge med mig. Kvällens middag blev en ovanligt lyckad missmatchning.

2009-09-13

Ny stamkund

Trebarnsmamman Linda Skugge har blivit bönhörd och svaret på hennes önskningar finns i Häggvik.

Söndagmiddag

Bjud över grannarna, ring in svärmor eller överraska dina skönaste vänner med en söndagsmiddag. Lammfärsgryta med extra smak av timjangremolata, följt av randiga äpplen. Maximal söndagslyx.