2011-02-12

Fredagsmys med hemgjord blodpudding!

Ägnade fredagseftermiddagen åt att trängas vid charkdisken med alla som skulle köpa oxfilé och fredagsbiff. Själv skulle jag checka ut 3 liter grisblod för att göra blodpudding. I stan är det svårt att få tag i färskt blod men fryst är vanligtvis inte några problem. Brinner det i knutarna ringer jag innan och ber dem tina en hink!

Det krävs fint rökt sidfläsk och nyrörda lingon för att platsa som bjudrätt!



2011-02-09

Förvillande gott på DeVille

Boquerones, en spansk tapasklassiker! Första gången jag smakade dessa syrliga små sardiner var i en bar på en saltstänkt pir i Barcelona. Sedan dess har jag varit på ständigt jakt efter denna delikatess!

Vanligtvis tillreds boquerones av sardiner men på DeVille använder man vår egen motsvarighet, strömmingen. Filéerna marineras ett par dygn i salt och citron och marineras sedan i olivolja, vitlök och persilja.


En utmärkt kombo, konjaksgravad biff med pepparrot och picklad rödlök!

2011-02-08

Asiatisk innovation

Jag är alltid öppen för nya matinfluenser men vad kan detta vara?

2011-02-06

Konsten att tömma ett kylskåp

Hm, sätta sig i bilen och dra iväg till affären eller slå ett par flugor i en smäll utan att behöva öppna ytterdörren?
Det blev pizza med vad kylen hade att erbjuda och två härliga baguetter till frukosten i morgon!

Skönt att göra sig av med veckans rester och förbisedda hängiga grönsaker, det gör ont att slänga!