Är kakorna uppätna och du har tid över? Sätt fart på knoppen och spela VårRuset memory.Var snabb i vändningarna så ökar chansen att vinna extra matpengar. Lycka till!
Är kakorna uppätna och du har tid över? Sätt fart på knoppen och spela VårRuset memory.
Jättemuffinsen är död och tack och lov är det små kakor som gäller. Hembakta småkakor går till och med hem i den kräsna modevärlden. På svenska Acnes senaste visning bjöds det på mormors godaste kakor.
Ryck åt dig några baguetter när du passerar bröddisken, om du inte vill baka egna. Dela, lägg i fyllning och grilla. Picknickmacka, lunchmacka, kvällsmacka eller macka till maten. Mackevolution helt enkelt. Här är fyllningsförslagen:
När du ändå har fått fart på grillen lägg på extra med zucchini, lök, paprika och aubergine. ta det som finns i grönsakslådan. Spara till fredag och blanda med nykokt potatis. Blev det vitlökssmör över från mackan, rör i det och sätt dig i solen, sträck ut benen och luncha.

Överraskande gott självplock; Saltbakade potatisar med oliver.
Visst det är ju enkelt att slänga ur sig; Bjud på buffé. Men mig veterligen har det inte hänt att den bara dyker upp fix och färdig i köket. (Jo, jag känner till catering.) Här kommer några råd i konsten att bota festångest och att tagga ner på ambitionerna:
Fokusera på klänningen.
Det effektivaste sättet att bota all nervositet är att ha på sig en smashing snygg klänning. Rätt feststämningen infinner sig direkt.
Kall mat är underskattat.
Vem vill stå och vända grillspett? Gör enkla rätter som går att förbereda. Kycklingspetten är ännu hetare när de svalnat.
Perfekt är urtrist.
Blanda olika sorters glas, porslin och uppläggningsfat. Fundera inte ens på att vika servetter.
Hyr in grannens gängliga tonåringar.
De hjälper till att fylla på, plocka undan och hålla snyggt. Du är ett partyproffs och minglar.
Ljummen dryck kommer aldrig att bli en hit.
Köp hem rejält med is från mataffären eller hamburgerhaket och fyll hinkar som håller kallt.
Rabarber i glas serverad av en låååååååååång tonåring. Perfekt.
Allt i ett, inga onödiga krusiduller, lite på en höft och så litar jag på A och M-metoden. Mat som framkallar ett aaaah eller ett tydligt mmmmmm. Som i Alfons busenkla carbonara eller en smart torskfilé med chili och parmesan, som ångar klart i samma kastrull som riset. Inget krångel, på cirka tjugo minuter men tydliga smaker och bra råvaror, det är så jag att fixa vardagsmaten. Mer smaker, mindre krångel, less is more, grönare rätter och mycket mer vardagsnjut. Mums! Jag kommer alltid att vara hungrig.
Visa hela min profil