2010-11-19

Skolkök hemma

Skolan har tagit plats i mitt kök. Sonen har fått inspiration från utedagen då det vankades pannkakor gjorda på stormkök. Krabbelurer kallar han dem och jag skulle nog kalla den amerikanska pannkakor. Härligt tjocka och bäst av allt är att de vänds i socker. En given succé.

Att vara tillsammans i köket gör maten så mycket godare och mitt bidrag blir en tomatsoppa upphottad med chili och kokos.

Fredagsmyset går i pastans tecken, här är två favoriter:
Musselpasta med bacon
Skink- och spenatfylld cannelloni

2010-11-17

Godare matbröd

Är du trött på att ha en bubblande och hungrig surdeg i kylen? Då är det dags att testa en fördeg. Bättre konsistens, syrligare smak, längre hållbarhet och med ett garanterat bra slutresultat, fördegen har bara fördelar.
Nybakat bröd med smör som smälter och ett glas kall mjölk. Vilken lycka!

Här finns fler recept på goda matbröd.

2010-11-15

Pizzahot


Efter surdegsbrödet kommer surdegspizzan och Stockholms hotspot just ny är Pizzahatt. Nej inte Pizza Hut utan Pizzahatt. Samma trio som satte Cheap Monday-jeansen på kartan har gett sig in i pizzabranchen för som de själva säger "det luktar så gott av en pizza även om de inte är så goda." Surdegsbotten smakar bättre tillsammans med fyllningar av delidiskkaraktär. Eller vad säjs om en med timmermanskorv och surkål eller en efterrättsvariant med äpple och aprikosglaze. För mig låter det, mums.

Även DN är inne på pizzalinjen och Jens Linder delar med sig av sina godaste pizzor.
Svinvarm ugn och het plåt innan pizzan läggs på är hemmaknepet för att få till rätt knaprighet. Jag toppar min med mangold eller spenat och generöst med gruyèreost. God måndagspizza!