2011-04-08

Underbara fredag!


Fira in helgen med hemgjord bönsallad, smarrig guacamole och en löjligt enkel tomatsalsa! Dippa nachos, crostinis eller grönsaksstavar! Mys och njut, trevlig helg!

2011-04-07

Spana in ekohyllan

För 20 år sedan började Coop sälja ekologiska morötter under namnet Änglamark. Idag erbjuder vi dig Sveriges största ekologiska sortiment med närmare 400 produkter att välja på!

Här är några receptfavoriter där du hittar allt på ekohyllan!


1. Bästa skinkan kommer från glada grisar, kör en fransk omelett med skinka och tomater!

2. Tomat- och fänkålsfylld kyckling med honung, ekologi det surrar om!

3. Morot, kålrot och rotselleri i gott sällskap, laga en kött- och grönsakssoppa!

4. Mumma kardemumma, varma ugnsstekta äpplen med vaniljsås!

Arla Guldko - Matbranschens Oscar


I kväll är det gala på Grand Hotel i Stockholm! Vinnarna i tävlingen Arla Guldko ska koras!
Tyvärr verkar juryn ha missat min favoritbutik när det kommer till matglädje, Coop Extra i Danderyd! Jag hoppas på en överraskning mitt i konfettiregnet, att det delas ut ett bonuspris till dem!

2011-04-06

Bäst i test

”Stora skivor med vacker laxrosa färg. Bra balans mellan sälta och röksmak. Fin konsistens.” Betyg 5 till Coop Prima när Allt om mat (nr 6) gör en test av kallrökt lax. Jag håller med på alla punkter för den här laxen är extraodinär och jag tycker absolut att du ska göra ett eget smaktest.

Med Prima-sortimentet smakar vi oss fram till det allra bästa från leverantörer som precis som vi älskar god mat. En annan av mina favoriter är balsamvinägern som är grymt god.
Skulle någon produkt mot förmodan inte finnas i din butik så be dem att ta hem den bums, för det här får du inte missa.



2011-04-05

Let's mix it!


När jag ändå är inne på det här med frysens fördelar i vardagslivet ska vi inte glömma effekten av en nymixad smoothie när huvuden börjar hänga framåt eftermiddagen! Damma av mixern och sätt igång!

Det finns mängder av frysta bär och fruktblandningar, spana i din butik!

2011-04-04

Panera mera

När till och med barnen glor på en som om man vore från förra seklet förstår jag att det är dags att tänka om, suckade pappan bredvid mig vid ströbrödshyllan på Coop Forum i Bromma. Misströsta icke min vän, visa dem att du är vassare än de tror!

Många barn gillar att få vara med i köket och kladda med panering är en utmärkt knivfri sysselsättning för de små! Särskilt kul är det att få rulla i ens egna favoriter; corn flakes, frön, ost eller koksosflingor är favoriterna hemma hos mig!

2011-04-03

Think big

Att börja använda frysen är lite som att skaffa en kalender. Det är ju en sak att skriva i saker och något helt annat att få in rutin att titta i den varje dag. Men när det väl rullar är det som att ha en egen assistent! Drömmen om god, färdiglagad mat utan onödiga tillsatser ligger inte längre bort än ditt eget kök!

Alla typer av färsbiffar och köttbullar är guld att ha i frysen! Variera innehållet med kyckling, experimentera med kryddningen eller tillaga köttbullarna direkt i såsen!


Det fina med långkok är att du kör ner en massa grejer i en gryta på fem minuter och sedan sköter den sig själv! Bär hem så mycket högrev eller bog du orkar, rota fram din största kastrull och sätt igång! Prova en het chili, klassisk fransk boeuf bourguignon eller piffa med smaker från Afrika!

Frys maten i lådor eller plastpåsar och tänk på att fylla dem ordentligt, luft förkortar livslängden!