2011-05-14

Vitaminkick


Jag hade så mycket roligt planerat den här helgen. Och så drar jag på mig någon slags halsfluss.
Med ett barns besvikelse ringer jag runt och avbokar alla mina upptåg (bl a den utlovade signeringen av min bok i Vaxholm), släpar mig ur sängen och blandar mixar ihop min egen kuckelimuckmedicin.

2011-05-10

Strömmingsloppet lördag 14 maj

På lördag går starten för Strömmingsloppet i Vaxholm utanför Stockholm. Arrangemanget är miljödiplomerat och naturligtvis är Coop med på tåget! Det delas ut fairtrade-bananer vid kontrollerna och det ryktas om ballonger och banankostymer vid målgången!

Jag signerar min bok Laga mat tillsammans och bjuder på smoothies utanför Coop Konsum på Hamngatan 11.

Har du inga andra planer är det ett utmärkt tillfälle att besöka Vaxholm, med eller utan löparskorna!

2011-05-09

Stektermometern, din bästa partner i köket!


Går du i tankar att uppdatera din maskinpark med en chokladfontän eller en självrörande mugg för att uppnå gastronomiska höjder så avråder jag dig från mitt allra innersta.

Förutom en vass kniv och en väloljad pepparkvarn är en stektermometer ditt bästa vapen i köket!

En stektermometer är en liten pryl att luta sig mot när oron över stektiden stiger, den ljuger aldrig. Lita på det.

Helstekt biff eller entrecôte är rosa vid 60 grader.
Fläskkarré är genomstekt vid 70 grader.
Fisk som torsk och lax är klar vid 50-52 grader.
Kycklingfilé är klar vid 70 grader.

Det finns heller ingen anledning att oroa dig för dina bröd, ta ut det vid 98 grader!