2010-12-03

Helgfix

Äntligen fredag och för att ni inte ska stelna till allt för mycket i kylan delar jag med mig av mina bästa helgfix.

1. Storhandla och se till att du får rejält med pengar tillbaka. Testa vår pengamaskin och se hur många sköna kronor det kan bli i Medlemsåterbäring på ett år.
2. Våga kladda och baka årets saftigaste lussekatter. Mindre med jäst och mjöl och längre jästtid är knepet.
3. Ta en provsmak på julen och fyll lördagslasagnen med kanel, parmesan och grönkål.
4. Bjud på glögg och pizza, Sött och salt är en oslagbar kombination.

Trevlig helg!2010-12-02

Toppentips

Årets hetaste jultrend är inte en ny smak på sillen. Nej, i år är det korv som gäller och inget mindre än hemstoppad räknas. Det är lite pyssligt med definitivt värt att prova och förutom att det är enklare om ni är två så krävs en köksassistent med köttkvarn och korvhorn. Och så den viktiga detaljen fjälster som du kan beställa i din butik.

Känner du att egenstoppad korv är som ett dåligt skämt mitt i julstressen har jag ett toppentips. Isterband, prinskorv och chorizo från vårt nya delikatessortiment Coop Prima bjuder på en alldeles extraordinär smakupplevelse.

2010-11-30

Nya smaker

Ibland är bästa sättet för att hitta ny smakinspiration att resa bort. Till Roslagens famn och Skebo bussades vi på mat-och marknadsavdelningen förra veckan. Där mitt i skogen ligger Skebo kött som bara säljer kött från djur som vuxit upp på ekologiska gårdar.
I snygga mössor och skyddsrockar fick vi en utomordentlig lektion i hur rätt det är att välja ekologiskt. Både med tanke på miljön, djuren och för att återuppleva den goda smaken. Tack Klas, för en utmärkt guidning!

I gårdsbutiken shoppades det loss bland kanelkorvar, chorizo, bacon och den underskattade styckningsdelen fläsklägg. Jag missade tyvärr Väddö Gårdsmejeri där resten av gänget frossade i ostar. Tack Kicki och Lena för att ni tog oss med på en smakresa bland passionerade matälskare!

2010-11-29

Storhandla på onsdag


Vänta med att storhandla till på onsdag om du vill göra en bra affär. Då går startskottet för den nya Medlemsåterbäringen och ju mer du handlar för desto mer pengar får du tillbaka.

Så håll ut och töm kylen på rester under tiden, vilket också är ett fiffigt sätt att tjäna pengar.