2012-01-07

Nästan nyttiga kakor!

Javisst, nu är frosseriets dagar slut. Dags att dra åt svångremmen, helgernas extrakilon ska väck.
Suck, det låter urtrist. Inte alls min melodi. Jag föreslår att vi sakta men säkert drar ner på onyttigheterna, byter ut geléhallonen mot nästan nyttigt godis.

Baka egna muffins med päron, lite råsocker och ingefära, himmel och pannkaka så gott! Chokladbollarna passar jeansen mycket bättre med frön, nötter och torkad frukt!

2012-01-04

Smarrigaste ryggsäcksmaten!

I skogen eller skidbacken, på museet eller bussresan - det är alltid uppskattat med en bra matsäck! Dessutom uppskattat av såväl miljö som plånbok..!

Smarriga wraps gör susen! Fyll tortillabröd med rester från kylen! Om du är tillhör den enda procenten som inte har några rester från helgerna föreslår jag att du gör wraps med kalkon och basilika, bönor och quinoa eller kyckling och gul currysås!

Termosen är en fiffig kamrat, den håller såväl värme som kyla. Kör en värmande thaicurrysopppa med kalla köttbullar eller boosta dig i längdspåret med en energirik smoothie!

2012-01-01

Veckans sparpaket v 1!

I januari längtar man efter plånboksvänliga middagar som är billiga utan att kompromissa med smaken. Därför inför Coop Veckans Sparpaket med 5 middagar för 4 personer under 400 kronor - en meny för varje vecka under hela januari!

Läs mer på coop.se och håll utkik efter receptbroschyren 'Veckans Sparpaket' i din butik!

Recepten är skräddarsydda av kampanjvaror och vi räknar med att du har en del basvaror hemma. Denna vecka behöver du: buljongtärningar, flingsalt, honung, kanel, olivolja, salt, smör, svartpeppar, vetemjöl, vitlök och äppelcidervinäger.