2010-07-03

Live på scen @ Peace & Love

Är det festival så är det! Sara skippade bildspelet och körde istället ett fartfyllt liveframträdande till åhörarnas stora förtjusning. Varmaste dagen hittills säger väl ingen nej till en iskall jordgubbsdrink och en svalkande melonsallad med fetaost. Mellan munsbitarna snappade jag dessutom upp en hel del användbara tips.

Godare än vad den ser ut

På festival är alla alltid hungriga. På natten är det nästan tomt vid serveringsvagnen med "Riktig soppa", alla tycks vara sugna på Langos. Jag har aldrig förstått varför alla köper en sån till synes osmaklig matbit men ofta är langos exakt vad kroppen är sugen på - fett och salt. Efter att ha smakat måste jag säga att den inte är så dum ändå.

Ödmjuk och ösig

När Patti Smith kliver upp på scenen har hon en polaroidkamera med sig. Med ett stort leende fotar hon publikhavet och visar sin glädje över att vi kommit för att se henne rocka loss. Varje ord hon sjunger ger hon allt för och budskapet är solklart - Peace and love!

2010-07-02

Chips och läsk lockar mest

Att kunna gå till Coops campingbutik på morgonen och handla färsk frukt och frukost är en lyx. Men det är chips och läsk som går bäst hem hos köparna.

Heldag på festivalområdet

Igår drog konserterna igång på riktigt. Under de soliga timmarna levererade Elias and The Wizzkids, Devendra Banhart och Vampire Weekend minst sagt svängiga framträdanden.
Lite senare klev Robyn upp på scenen med den ena hitlåten efter den andra och därefter inledde kent sin sommarturné med nya skivan. Killarnas extranummer blir lite oväntat den äldre b-sidan ”M” och självklart avslutar de med ”Mannen i den vita hatten - 16 år senare” och konfettiregn.


2010-07-01

Lunch-rap med Gula Gubben

Ingen festival utan Gula Gubben! Han stannar gärna till och bjuder på en show.

Julian fick stå för musiken


Julian Casablancas invigde stora scenen på onsdagskvällen till publikens dans och jubel.

Jag tyckte vi var många tills det kom fler

En hel karavan med festivalbesökare anlände på onsdagen för att checka in på campingen. Under de kommande dagarna kommer Borlänges folkmängd att nästan fördubblas.2010-06-30

Ett äkta original

De som vill komma undan billigt äter solvärmd ravioli direkt ur konserven. Här har vi en fantast som döpt sitt camp efter favoriträtten. Vill du laga en lyxigare variant hemma kan du slänga ihop tortellini med prosciutto och tomatsås.

Café Peace & Love


Stadsfestivaler har sina fördelar. Idag unnade jag mig en fräsch sallad på Café Peace & Love i Borlänge City. Härligt att kunna sitta ner på en riktig stol och få kaffe på maten. Dessutom är mycket av det som erbjuds ekologisk och rättvisemärkt.

2010-06-29

Kladdigt men gott

Ett vegetariskt alternativ på festival är falafel i wraps. Rinnig sås kan vara besvärlig men se ändå till att be om lite extra, för ju kladdigare wrap desto godare! Har du en våtservett att torka dig med är läget under kontroll.
Imorgon drar konserterna igång och ännu fler matstånd öppnar för den stora folkmassan. Ses då!

Läskande


Det är viktigt att fylla på med vätska en solig dag som denna. På promenaden mellan campingen och festivalområdet försåg jag mig med en uppfriskande melonbit.

Grilltips från en festivalveteran

Frys ett färdigmarinerat grillspjut hemma som får tina på vägen. Engångsgrill duger fint och dagens tillbehör blir nyfritterade pommes frites från kiosken.

Erbjudande för Coop-medlemmar

Det är inte för sent att uppleva Sveriges största festival. Du som har Coop MedMera-kort får upp till 320 kr rabatt på 1-dagsbiljett till Peace & Love i Borlänge.

Biljetten köps kontant i entrén.

Läs mer om erbjudandet och hur du köper biljett

2010-06-28

Festivaldags

"Gryning" råder i Borlänge för Peace & Love har precis vaknat till liv i afton. Coop är på plats i sitt tält. Glid förbi och ät nötter från Änglamark och få nyttig info om medlemskapet!

Vi hörs / Amanda

2010-06-27

Live från Peace & Love-festivalen

Vill du få full koll på vad som händer på Peace & Love-festivalen? Vilka artister kommer, vem gör flest extranummer, hur fixar man den billigaste och minst kladdiga festivalmaten, vad grillas på campingen och vad händer egentligen bakom scenen?

Hela nästa vecka ger Amanda från redaktionen den bästa och roligaste rapporteringen här på bloggen. Jag dyker upp igen framåt helgen. Tills dess; Peace & Love!

;>