2009-08-14

Firre och efterrätt

Hemfiskad eller färdigköpt spelar ingen roll, den här firren blir supergod oavsett. Löjligt enkelt, fylld med örter och citron lägger du den i foliepaket på grillen. Pricken över i blir sardellaiolin. Tänk bara på att alla ingredienserna ska ha samma temperatur och att vispa ner oljan i en tunn stråle.

Firre, ett gott vin, tända ljus och en smarrig efterrätt; Äntligen fredag!

2009-08-12

Melon mitt i maten

Skippa den lite mesiga gula honungsmelonen och byt till en cantaloupe eller piel del sapo istället. Bägge två passar alldeles utmärkt att blanda i sallad. Lite fetaost, snabbfräst lövbiff, blandat grönt och kvällens middag står på bordet.

Är melonen mogen-tips:
Skalets färg är inte till någon större hjälp, utan det gäller att lukta sig fram. En mogen melon har en frisk aningen söt doft och den är en aning mjuk i den ändan stjälken har suttit. En lätt knack på skalet som ger ett dovt ljud talar om att det är ett bra köp.

2009-08-10

Grilla en sallad


Grilla en sallad, ta det gamla vitlökssmöret till heders igen och plussa på med lite potatis. Där har ni receptet för en lyckad augustimiddag. Tillbaka till jobbet är det viktigare än någonsin att hålla kvar semesterkänslan och vardagsnjuta.
Jag fortsätter att tjata om att passa på att laga middag av nyskördade grönsaker. Maxade med smaker kräver de minimalt med tid i köket.

Och att frukt är godis är fullkomligt självklart, om den grillas och serveras med vaniljglass.