2012-02-25

Picknick i soffan med Ginas favoriter!


Jag vet att Gina Dirawi älskar plockmat! Ost står överst på favoritlistan men hon gillar även feta såser, spenat, avokado och citron! Vi slog ihop våra kära smaklökar och lagade plockmat utan en massa finlir som dessutom kan stå framme på bordet hela kvällen!

Kvällen resulterade i marinerad ost som Gina mycket riktigt inte kunde få nog av, filodegsknyten med fetaost och grönsaksstavar med rostad vitlöksdipp. Eftersom Gina säger nejtack till alkohol blandade vi till en frisk och god partybål utan en droppen vin eller sprit. Kronan på verket, marängsviss med kolasås och hallon gjorde oss båda mycket mätta och belåtna!


2012-02-23

Fattiga riddare - ett lyxigt mellis!

Det är lätt att mellismaten går på tomgång med mackor och corn flakes. Låt barnen avancera ett par steg i köket och ta stekpannan i egna händer! Fattiga riddare med blåbärssylt och färskost är enkelt att göra, mättar fint och är nästan nyttigt.!

Bred rikligt med färskost på en skiva bröd och lägg ihop den med en annan. Vispa ihop ägg, mjölk och stött kardemumma i en skål och doppa hela smörgåsen i blandningen. Stek i en klick smör cirka 2 minuter på varje sida!

2012-02-21

Baka världens godaste semlor!

Kära, kära semla! Med eller utan varm mjölk? Bu eller bä för mandelmassa? Kan man gilla både konditorisemlan och en billig skräpvariant från pressbyrån?

Jag älskar semlor på längden och tvären, men allra helst äter jag mina egna! Voilà, godaste semlorna, njut!