2010-03-26

Candle light dinner

Släck alla lampor, tänd stearinljusen och upplev din mysigaste middag i mörkret. Inte bara i morgon när det är Earth Hour, utan gör det oftare. Här hittar du förslag på en energisnål trerätters.
Glöm inte musiken. Det här är en av mina favoriter:

2010-03-25

Äntligen fredag

Låt tacoskalen vila i morgon och förbered fredagsmyset redan i kväll. Visst låter petit chouxer och rotfruktsgratäng som en helt hejdlös blandning. Det är supergott men inte på samma tallrik. Lösningen på veckans fredagsmys är en tvåstegsraket.

Torsdagskvällsfix:
  • Köp med färdigskivad rostbiff hem från jobbet i kväll.
  • Förbered gratängen och ställ in i kylen.
  • Baka petit chouxerna, det går på nolltid. ta med en gnutta salt i smeten så blir de ännu bättre.

Fredagsgöra:

  • Ställ in gratängen i ugnen på 200 grader.
  • Häll upp ett glas vin
  • Finhacka en rödlök som blandas med 2 msk balsamvinäger och 2 msk olja, salt och peppar. Ringla dressingen över rostbiffen och strö på ordentligt med riven parmesan. Vilket lyft!
  • Blanda en sallad och middagen är fix och färdig.

Fyll petit chouxerna med färdig lemon curd eller vaniljglass och en hemkörd kolasås. Äntligen fredag!

Soppa gillar våfflor

Våfflorna blir suveränt mycket godare om du har ätit soppa först. Då kan du nämligen smarra loss ordentligt bland laggen och frossa i sylt, vispgrädde och glass.

Torsdagslyxa med en Crème ninon eller på bonnsvenska en hederlig grön ärtsoppa. Och för guds skull koka inte soppan, hetta bara upp, annars försvinner den gröna färgen och ersätts av något grådaskigt.

2010-03-24

Snabbmat

Bli fisksmart och lägg lök på laxen och mixa till en färs. Forma till biffar och stek tills de fått färg. Rör ihop yoghurtsåsen och blanda kokt bulgur och quinoa med russin, tomater och gurka.
Vad väntar ni på? Fisk är bästa snabbmaten!

2010-03-23

Vinnarvåffla

Icakuriren tycker att våra våfflor smakar bäst. Smörig nötig våffeldoft, snygg utan flottighet, frasig utanpå och seg inuti med en tilltalande saltbrytning är omdömet.
Jag blir riktigt sugen på att plocka fram våffeljärnet redan i kväll men håller mig nog tills på torsdag och den nationella våffeldagen.
Mer smak på våfflorna hittar du här.

2010-03-22

Skön matdag

Har du rester kvar från helgen? Bjud dem på en pasta med smak av gorgonzola och svamp. Saknar du rester så klarar sig pastan utmärkt helt solo. Visst är måndagarna en skön matdag?