2011-04-22

Långfredagspyssel

Jag har ägnat långfredagen åt att stillsamt mala mandlar och spritsa kakor. Det är roligt att baka macarons och se så snyggt de ligger i påskägget!

2011-04-21

Äggande munsbit

Det finns många former av godis såhär runt påsken. Jag hoppas att påskharen har ett par av dessa i mitt ägg, mums!

1. Löj- eller laxrom, crème fraiche, rödlök och dill.
2. Tapenade, lufttorkad skinka, cocktailkapris och vattenkrasse.

2011-04-20

Bakom kulisserna

Här fotar vi yoghurtbunke till ett frukostreportage i Mersmak! Vi är ett glatt gäng som ofta jobbar tillsammans! Wolfgang håller i kameran och sköter vanligtvis även musiken. Cilla och Carrie fixar stylingen, porslin och helheten runt omkring bilden. Karin är mina extrahänder i köket, vi lagar det mesta tillsammans, men framför allt håller hon koll på mått och mängder i recepten!

Du tror kanske att en kanonbild knäpps av på första försöket men professionella foto-team är betydligt slösaktigare med filmen än så!


2011-04-19

Touch of India


Vete, ris och linser är stapelvaror i det indiska köket. Man gillar att använda hela kryddförrådet och drar sig inte för att blanda chilipeppar, svartpeppar, spiskummin, ingefära och koriander i samma gryta!

I Indien äter man med händerna så baka vitt naanbröd eller tunnare chapati med fullkorn och svep upp en yoghurtsoppa, lamm tikka masala eller röd currykyckling med! Njut med en läskande mangolassi eller smoothie med kokosmjölk!

Det känns lite som en slogan för en fabrik som tillverkar våtservetter men det sägs i Indien att 'Äta med kniv och gaffel är som att uppvakta sin älskade genom en tolk', så skippa besticken!

2011-04-17

Små kockar fixar fina fisken!

Jag hittade några frivilliga i publiken som gärna hjälpte till med att knäcka ägg och panera fisk! Det kan bli lite kladdigt med barn i köket men det är det värt, det är ju så kul att äta sin egen mat!