2010-03-05

Brunchtime


Fredagsmyset får ni fixa själva, jag har bestämt mig för att det är dags för en lagom stökig och avkopplande brunch till helgen.
Bloody Mary för de stora, drottningdricka för de små och hemgjorda hamburgare åt alla. Varsågod och hugg in.
Vita chokladbrownies med hallon är extrabonus och en ren och skär njutning. Trevlig helg!

2010-03-04

Köttiga tips

Fläskkotletter är kanske kökets mest misshandlade köttbit. Här är tipsen som gör att du för alltid kan glömma torrt, trist och tråkigt.

  • Välj ett bra kött, gärna ekologiskt.
  • Stek kotletterna hett och snabbt, dra stekpannan år sidan och låt köttet vila i eftervärmen tills de är klar.
  • Låt ugnen sköta jobbet och gör salviakotletter.

2010-03-03

Frukostmys

Finns det något härligare än nybakat till frukost? Gå upp lite tidigare, tänd levande ljus, ställ fram dina frukostfavoriter och njut dem tillsammans med alldeles nybakade hälsomuffins. Med den starten kan det bara bli en toppendag.
Har du turen att vara sportlovsledig kan du frukostera extra länge. Passa på att fyll termosen med varm choklad extra allt och ta med resten av bullarna ut i backen.

2010-03-02

Genvägar

Att samla på smarta genvägar i köket lönar sig. Särskilt de som gör att slutresultatet ser ut att ha krävt extra ansträngning. Två stycken som på ett alldeles galant gör det jobbet är Keldas soppor och färdigkavlad smördeg.
Vem kan ana att soppan på bilden tar 20 minuter att göra? Ingen. Överraska med en middag som imponera och för guds skull avslöja inte knepen.

2010-03-01

Sportlovsmat

Äntligen är det dags för oss stockholmare att få sportlov. Svänger du förbi en Coop-butik finns en ny receptbroschyr att hämta, fylld med smarrigt för lediga dagar.

Thaiburgare med lax är en av mina favoriter och en perfekt genväg till mer fisk.
För mer energi på skidorna, i pulkan eller på skridskorna; Gör egna bars fyllda med godsaker.