2011-09-23

Tunna skivor trädgårdspäron!

Skördefesten fortsätter och nu är det dags för päronen att göra entré på desserttallriken! Kompott och paj i all ära men ibland det är härligt att få njuta av frukten i sin renaste form. Skiva päronen tunt och marinera dem i sockerlag, smarrigt med en klick crème fraiche eller glass!

Barnsligt kul på scenen i Göteborg!

Tomas Tengby, Ester och jag snicksnackade kring en tacolasagne på bokmässan i Göteborg i går. Det är alltid roligt att ha barn med i köket, det tänker liksom utanför våra givna ramar. Ester tyckte lasagnen var en tårta och sockerärtorna väl passade utmärkt som ljus, tja varför inte?! Vid brödbaket hemma häromdagen ville sonen ha avocado i degen, jag hejdade mitt nej och resultatet blev inte så tokigt alls! Free your mind säger jag bara!

2011-09-21

Laga mat tillsammans på Bokmässan i Göteborg

Jag tar hjälp av Ester, en unge som gillar att laga mat och som ska hjälpa mig på Bokmässan i morgon! Vi lagar enligt önskemål från Ester tacolasagne ur Laga mat tillsammans på Kockteatern i morgon kl 10.50! Kom och snacka med oss!

2011-09-20

Drycker som stärker!

September är här och förkylningarna kommer smygandes. Boosta både dig själv och barnen med ingefära och vitaminer redan nu!

Sätt extra sprätt morotsjuicen med ingefära och citron. Ingefära är bra mot infektioner och sätter fart på blodcirkuationen. Nästäppa, kalla händer och stela axlar är med andra ord ett minne blott! Citroner är c-vitaminrika och naturligtvis en fin antioxidant som hjälper kroppen mot att brytas ner. Det är kanske inte vetenskapligt bevisat att antioxidanter håller oss unga och friska längre men jag är övertygad om att så är fallet.

Det är busenkelt att mixa ihop en energidrink med avocado och linfröolja, variera med dina favoritbär från frysen! Kryddig äppeldryck gör susen såväl framför brasan som i termos på utflykten!

2011-09-19

Final i tävlingen Unga Ekokockar!

I helgen var det stort pådrag på Växjö torg! Magnifik matmarknad och final i tävlingen Unga Ekokockar! Det var succé på alla sätt och vis - strålande sol och 15.000 besökare!

Juryn med ordförande Ulrika Brydling i spetsen och (och mig som co-pilot) var enade kring Mjölby restaurangskolas seger med snygga lekfulla upplägg och mat man till varje pris vill ha mer av! Det var stor dramatik då en av tjejerna mitt under pågående tävling skar av sig pekfingertippen men vägrade bryta och kämpade vidare. Hon åkte dock i ilfart till akuten så snart sista tallriken var klar!

Per Bengtsson från restaurangen PM & Vänner i Växjö tillsammans med eldsjälarna Gösta Skoglund och Erik Måneld. På plats var även Eskil Erlandsson som talade om ansvarsfull produktion av mat och dessutom delade ut priset till vinnartjejerna från Mjölby!

Äkta ostkaka från djupaste Småland kunde jag helt enkelt inte motstå, perfekt souvenir hem till familjen!