2010-09-24

Fredagsmys

Att skaka om fredagsmyset och gör allt i fel ordning är superkul. Inte minst för att få chansen att börja med portionsserverad cheesecake och se barnens miner. Baklängesmiddag med rejält mycket skratt är en perfekt start på en trevlig helg.
Nästa vecka bjuder jag på matspaning direkt från Grekland. Vill du provsmaka redan låter du en version på den klassiska salladen bli tillbehör till helgens grill. För visst är grillen fortfarande i tjänst?

2010-09-23

Nytt tillbehör

En snabbis att lägga till i tillbehörskatalogen: Blanda vitt och rött, lägg till lite kryddor och rör om. Bönor är busgott.

2010-09-22

Frukt är grönt

Är det tvärnit på allt vad grönt heter, ett totalstopp som inte låter sig mutas? För att få middagsfrid och slippa tjat och gnat har jag ett knep att ta till i väntan på att den värsta bojkotten blåst över. Jag bestämmer helt enkelt att frukt också är en grönsak och så laddar jag middagsmaten med säsongens bästa.
Just nu är plommonen heta och gör ett grymt bra jobb för att pigga upp salladstillbehören. Att vissa bara väljer plommon och matvete är helt okej. Glad middag!

2010-09-20

Knaprigt är gott

När barnvänligt och vuxengott går hand i hand blir jag lycklig. Speciellt när det handlar om fisk. Knaprigt är ordet som öppnar nya möjligheter på middagsbordet hemma hos mig. Vi panerar så fröna yr och det är till och med så en och annan grön detalj passerar ett kritiskt barnöga när det kommer till att panera. Undrens tid är inte över!

Måndagspanera och låt barnen vara med i köket för det man lagar själv smakar absolut bäst.