2011-01-08

Grilla i backen

Gläns i backen med rafflande åk och den smarrigaste pausmaten. Hoppa över korven och ta med en dubbelmacka som sällskap. Fyll med fetaost och grillad paprika och packa in. Grilla en kort stund på bägge sidorna och ät bums. Succé!

Backens absoluta höjdare är något sött. Toscaäpplen är nästan klara hemifrån och behöver bara värmas på grillen. Vilken skön dag!

2011-01-04

Helgpyssel

En nya asiatisk mumsbit är beredd att ta över för dumplings är den nya sushin. De små degknyten fyllda med fläsk, kyckling, lax eller räkor är makalöst goda. Deppa inte om du inte är lyckligt lottad och har en dumpleria runt knuten för det går alldeles utmärkt att knåda ihop egna.
Jag utnämner härmed hemgjorda dumplings till årets bästa helgpyssel.

2011-01-03

Nya tillbehör

Ett nytt år och allt är sig likt: Ät nyttigare, spara pengar och gå ner i vikt skriker matrubrikerna! Frosseriet är över och nu väntar betydligt mer återhållsamma tider.
Jag gillar en mjukare linje och ökar succesivt på tallrikens gröna innehåll. Här finns tips på nya tillbehör som gör middagslivet grönare. Själv startar jag nya året med en utomordentligt god färgrik wok.