2010-07-09

Fredagsmys

Fredagsmys gäller även sommartid. Ge mig en ny korv med bröd, tack. Kryddig chorizo eller lammkorv och något mindre smakrikt till barnen. Inga hot dogs utan snarare Änglamarks prinskorvar.
Lök- och gurkröra med grillat surdegsbröd och fredagskvällen äger.

AlmedalenÄven jag har varit i Almedalen. Louise Ungerth och Konsumentföreningen Stockholm bjöd in till seminarium om matmyter och jag lagade maten till trädgårdsminglet. Vimmelbilder och rödbetor i en salig röra, varsågoda.

2010-07-07

Mosiga gubbar

Upptäcker du att de sista gubbarna har blivit aningen mosiga. Deppa inte för det är världens möjlighet. I kväll blir det Gino efter maten. Jippie!

2010-07-05

Latsmart sommarmat

Peace & Love har rockat klart och ett stort tack till Amanda. Jag ār tillbaka och tänker i skönt sommartempo ge tips på lagom lättsam sommarmat. Det blir mer soul än rivig rock på temat latsmart.
  • Minimera tiden i köket och utnyttja glöden till att laga lite extra. Grillade och marinerade grönsaker är supergott till kött, men minst lika bra till morgondagens pasta eller wrappade i en smarrig äta ute-macka. En morotsraita till ger svalka.
  • Med kokt potatis i kylen gör du en salt gubbröra på minuten.
  • Och den grillade kycklingen blir inte sämre av att du slänger på några filéer extra som gör susen i en matig sallad.
Viktig smakhöjare: Ät all mat ute!

Over and out

Själv tog jag en KRAV-banan och tackar för den här gången!

Fred och kärlek åt alla / Amanda

Somliga tar en till och chillar på en prilla

Varför skynda sig hem en vacker söndagsmorgon när man kan hänga i den bruna bilen och se Borlänge återgå i normaltillstånd?

Vissa är ambitiösa med matlagningen

Det brukar synas färre och färre spritkök i takt med att campingen mer och mer liknar en soptipp. Vissa håller ändå andan uppe! Här blir det till och med sockerärtor i pastasalladen inför resan hem.

2010-07-04

Soluppgång och fortfarande fest

Sista festivalnatten är det många som aldrig sover, det får vänta tills bussfärden hem helt enkelt. Det blir en hel del skräp och kvarlämnade tält - Roligt! - tycker den här killen som slipper städa...

Publikrekord för Peace & Love

42 000 sålda biljetter och nästan alla var på plats när Jay-Z höll hov på Utopia under festivalens sista timmar i lördags natt. Han lyckas verkligen få med sig publiken, alla gungar i takt som en enda organism och basen fick näsvingarna att vibrera. Konsertens enda minus var att frugan och RnB-stjärnan Beyoncé inte dök fram ur kulissen för ett extranummer.