2010-01-28

Supermat

Det är lätt att snöa in på närodlat när man tänker i säsong. Tänk säsong även på avstånd. Vill du göra kroppen glad, bjud på en sallad med apelsiner och granatäpple. Bägge är just nu i sin bästa form och smakar mer än ljuvligt. Mortlade kardemummakärnor på toppen är ett måste.

Tyvärr har jag inget bra tips på hur man på ett enkelt sätt pillar ut kärnorna ur granatäpplet. Det är bara att bryta isär så mycket som möjligt och börja plocket. Om man inte gör som som mitt tips från Tensta.

Tensta-tips:
Krama äpplet hårt och länge. Gör ett hål, stick in ett sugrör och drick!

Kärnorna passar lika bra i maten. Gör en "supermatsmacka" med avokado, färskost och granatäpple.

2010-01-27

Friskussallad


Min kärlek till surkålen tar aldrig slut. Varför strimla vitkål till coleslaw när den redan finns färdig på burk?
Gör en smaskig dressing, lägg till rivna morötter och russin för lite sötma. Supergott till korv, kött, kyckling eller varför inte revbensspjäll. Det här är vinterns friskaste sallad.

2010-01-26

Nya smaker

Gick det bra med falukorvsringen? I så fall kanske du är sugen på mer? I Helt ny husman har jag slösat med okrångliga vardagsmiddagar med smaker som hela familjen gillar. Inget recept tar mer än 30 minuter och alla kan vara med och laga.

Stekt fläsk med nudelsallad och kycklingen i citronsås är två av mina favoriter. Vilka är dina?

2010-01-25

Sveriges populäraste ring

Sveriges populäraste ring är varken i guld eller silver. Jag tror inte ens att kronprinsessans förlovningsring kan konkurrera utan den folkkära falukorvsringen vinner.

Jag är ingen älskare av falu och är definitivt i minoritet, för korven kommer alltid högt upp på alla listor över de populäraste middagsrätterna. Snabbt, barnvänligt och hemlagat. Här är mina tips för att ge korven lite mer spänning:

Köp en faluböj av den bästa, högt köttinnehåll och gärna eko.
Fyll den med allt gott från Medelhavet som du kan komma på.Ugnsbaka.


I kväll ger sig trion Schyffert, Haag och hemmafrun på den industrilagade maten. Hur gick det till när vi överlät till någon annan att laga? Låter intressant, jag kommer att titta.