2009-08-06

Matigare kräftor


Kräfttester i all ära men för att få rätt smak på frysta kräftor finns bara ett sätt. Låta dem ligga till sig i en ny lag och de smakar som nykokta. Definitivt värt besväret när själva sörplandet är en så viktig del av festen.

För matigare kräftor rekommenderar jag portionspajer med västerbotten. Kräver varken tallrik eller bestick, utan äts bäst direkt ur hand.
Råkar du vara lycklig ägare till ett gäng kantareller, ja då skulle jag inte tveka utan slå till på en västerbotten- och dilltårta toppad med extra mycket smörstekta svampar.
Trevlig skiva!

2009-08-04

Tomater i topp

Tomater och gurka är det som vi köper mest av i grönsaksdisken. Vintertomater är överskattat, mestadels hårt och smaklöst och burk smakar faktiskt bättre. Men nu äntligen är det tid att njuta hejdlöst av svenska tomater. Närodlade, nyskördade, i olika storlekar och färger och fullproppade med smak.

Jag snabbskållar och gör en tomatsallad för gudar, toppad med honung och mynta. Blandad med rykande färsk pasta och det är klart för mat.

Skötselråd:
Tomater ska aldrig någonsin förvaras i kylskåp för då förlorar de smaken. Rumstemperatur är det som gäller.