2009-11-20

Kakklassiker


Här har ni advents godaste kakor. Två klassiker där åtminstone den ena nästan har tantvarning. Tant eller inte, jag älskar mandelmusslor. Fyllda med grädde och bär är de den optimala efterrätten. Baka dem redan nu, frys in och du kan stoltsera med det bästa glöggtilltugget.

Pepparkaksmuffins i Birsta blev en succé. Vill du också provsmaka? Gå direkt till Coop Extra i Sundsvall. Vi ses där!

Alltid nybakat-tips:
Det är inte bara mandelmusslorna som tål att frysas. Pepparkaksmuffinsen kan gå samma väg. Spar dock toppingen till det är dags för servering.


2009-11-19

En gladare lax

Ett grymt gott ansjovissmör gör både mig och laxen gladare. Får den dessutom sällskap av ugnsstekt fänkål med pyttelite honung som blandas med rödlök, gurka och spenat är smaklökarna helnöjda. Vilken lunch de serverar våra tjejer i Caféet. Jag vill ha mer.

I eftermiddag bjuder jag på pepparkaksmuffins med suverän topping och äppelglögg på Coop Forum i Birsta. Välkommen!

2009-11-18

Godast vinner

Icakuriren har god smak, för när de testar fryst broccoli vinner vårt eget varumärke X-tra. Mjälla, spänstiga och billig är omdömet i testet. Supernyttiga och väldigt goda tillsammans med pasta och fetaost är egentligen mitt enda tillägg.

2009-11-17

Ljusterapi

När molnen är på rekordlåg nivå och touchar marken finns det bara en sak som hjälper. Massor av ljusterapi och varm soppa.
Slösa med att tända ljus för att motverka det jämngrå. Vill du hjälpa på fler sätt köper du våra Coop id ljus. För varje såld förpackning skänker vi 5 kronor till Kooperation utan gränser och Vi-skogen.


Morotssoppa med kokos och räkor värmer och ännu mer välgörande terapi får du av att dega. Pimpa ett bakmix med färska örter låt nybakat basilikabröd sprida ljuvliga dofter. En stor filt och en bra film och kvällen är komplett.

2009-11-16

Öppen lasagne

En måndagssnabbis utan värme innebär att du måste öppna upp för en ny sorts lasagne. Bort med ugnen, koka plattorna och servera direkt på tallriken med en god fyllning av spenat, feta och paprikasås.

Ännu snabbare: Ta till burktricket och köp färdiggrillade paprikor.
Viktig detalj: Rostade valnötter är själva grejen, går inte att ta bort.
Missa inte: Att salta vattnet och inte koka plattorna för länge.
Måndagsnjutning: Servera med ett glas rött.