2010-05-07

Fredagsmys

Flytta utomhus och grilla i bästa New York-stil. Kycklinglårfilé är överlägsen den vanliga filén när det gäller att grilla. Mer smak och mindre risk för torrt och tråkigt. Inspirationen till den här rätten fick jag under min matvecka i New York förra våren.
Hittar du inga kumquater? Inga problem, lösningen heter rivet apelsinskal. Bulgur, matvete eller couscous är gott till.
Godaste efterrätten är en iskall njutning: Splitternya Änglamark vaniljglass med blåbärsrippel. Svårare än så behöver det inte vara. Trevlig helg!

2010-05-06

PrimörtipsVardagsnjut och ta en sväng förbi grönsaksdisken för just nu finns mina bästa köptips där. Ta med sparris och rabarber hem och bjud dig själv på lyxigt god tvårättersmiddag. Det är du värd!

Gör tagliatelle med brynt sparris i en handvändning och lägg all energi på kvällens njutning: Rabarberpajen. Att portionsförpacka är överkurs gör en enda rejält stor paj istället och spara en bit till fredagskvällen.

2010-05-04

En delikat knöl


Ett insidertips: Prova Änglamark delikatesspotatis, den är brutalt god. Du kan äta dem precis som de är med lite flingsalt och olivolja, grilla dem eller vardagslyxa och blanda med sparris, spenat och parmesan. Jag lovar att vad du än väljer så kommer du att älska de här små knölarna. Allt annat på tallriken får spela rollen som tillbehör.

Insidertips två : Denna vecka köper du en påse för halva priset!

2010-05-03

GrönsaksfrossaHalva priset på utvalda frukter och grönsaker betyder att det inte finns minsta lilla ursäkt att inte ta en må bra-vecka. Är du inte Coop-medlem fixar du det snabbt här under tiden ger jag tips på några skönt gröna rätter.
Värm tomaterna på grillen eller i ugnen och blanda med favoritbönorna. Ersätter pasta, potatis och ris.

Melon och grape i en blandning som blir ett fräscht lyft till helgens rester.

Zucchini kan bytas mot gurka. Gurkan kan bytas mot paprika. Paprika kan ersättas med aubergine. Gör en grön snabbgratäng där allt är utbytbart utom parmesan som är en ren nödvändighet.