2011-09-29

Året runt med Saltå Kvarn

Uppföljaren till Smaker från Saltå Kvarn bjuder på recept med deras egna ekologiska produkter, denna gång indelade efter årstiderna. Året runt med Saltå Kvarn innehåller inspiration och recept för såväl vegetarianer som köttätare. Söta och salta bröd samsas med drycker, dressingar och mycket mer! Allt detta vackert paketerat med snygga bilder och matta blad i boken, vilket liksom känns särskilt ekologiskt.

Skynda och fynda säger jag bara! Tills vidare kan du rota fram förstoringsglaset och gotta dig åt bokens sköna höstfrukost. Perfekt helgmys!

2011-09-28

Schyst fisk som sköter sig själv!

Kom ihåg att all fisk som säljs på Coop har fångats eller odlats enligt gällande lagar och regler! Fisklistan visar vilka arter från havet som får säljas i butikerna.

Glöm alla förespeglingar om att det skulle vara svårt att laga fisk! Visst handlar det om fingertoppskänsla att smörsteka abborrfilé men samma sak gäller för entrecôte och där knusslas det minsann inte. Men nu är det onsdag och det det står knappast gourmetmiddag på menyn. Var klimatsmart och laga kolja med kapris till middag, det är bara att köra ner grejerna i en form och skicka in den i ugnen! Samtliga moment kan göra med jackan och/eller skorna på om det är brådis.

2011-09-27

Dagens boktips!

Grönt - välja hantera tillaga

I den här boken får du kunskap om hur du lätt och på ett bra sätt får in grönsaker i matlagningen! Hur vet du vilken paprika som smakar mest? När är det säsong för svensk sparris? Här finns recept med inspiration från hela världen, både vegetariska rätter och mat med fisk, skaldjur och kött.

Boken bygger på ett gediget grönsakslexikon där olika fördelar både smak- och näringsmässigt presenteras. Du får även en mängd råd om hur du bäst förvarar och väljer dina grönsaker. En trygg och stabil vän i köket med andra ord.

Designen och upplägget är skrämmande lik boken Kött.. Vågar man hoppas på en samband och att det kanske dyker upp en bok om fisk och skaldjur måntro?