2011-12-30

Bästa festfixartipsen!

- Fixa skön musik! Sätt ihop dina favoritlåtar eller prova min nyårslista på spotify!
- Duka och pynta bordet! Använd ett lakan som duk, tänd mängder av ljus och dekorera med julpyntet!
- Mingla kring förrätten, särskilt om ni har småbarn på besök är det skönt att minimera tiden för dem kring bordet!
- Förbered maten! Såser, dressingar och efterrätter står sig ofta fint i kylen!
- Hjälps åt! Min erfarenhet av fester och middagar är ett fasligt tjat om att gästerna vill hjälpa till. Kapitulera, säg ja, låt dem springa med fat och disk medan du sköter detaljerna!

Nu är jag så peppad, let the new year begin!

2011-12-29

Sött till nyår!

Det är roligt att jobba lite extra med maten kring nyår! Låt inte desserten glida ur ditt synfält, en härlig middag ska krönas med något sött och om jag får bestämma även en bit ost!

2011-12-27

Happy New Year

Nu lägger jag myset kring julen i en fin ask i bakhuvudet ett par dagar och ser fram emot en härlig nyårsmiddag! Klackarna i taket, nu kör vi! Gott Nytt År!


Byt ut skinka och tomater, kör med pesto, räkor eller bresaola! Snittarna är underbart goda även i sin enklaste form utan topping!

Hemgjorda pastaknyten är en väl användbar konst! Jobba in det rätta viket och du kan fylla dem med godsaker för alla plånböcker och tillfällen!

Man vill inte gärna stå med en sprättande stekpanna iförd sin snygga nyårsstass, köttet går utmärkt att bryna i förväg och sedan köras klart i ugnen med en stektermometer!

Busenklet, gott och lyxigt för oss vuxna, en lyckoträff för barnen med chokladsås!

Naturligtvis ska vi ha något på tolvslaget, vad är då härligare än löjrom och bubbel?! Var beredd med sylt till ungarna så vi inte börjar det nya året med gråt och tandagnisslan...!

2011-12-25

Varm choklad med rom och vispgrädde, perfekt juldagsfika!

Hoppas att ni alla fick en trivsam julafton! Jag tar en paus vid brasan och provar om en av mina julklappar passar ihop med varm choklad och vispgrädde. Ha en fortsatt skön helg!