2010-01-15

Fredagsmys


Äntligen veckans bästa kväll. Ni vet väl att fredagsmys numera finns med i Svenska Akademiens ordlista.
Jag myser med asiatisk nudelkyckling som kräver minimalt med ansträngning, men ger maximalt smakresultat. Barnen jublar: Jippie, kyckling och nudlar. Vad mer kan man önska?
Något sött i glas, kanske. Vad sägs om cheesecake med chokladbotten? Den blir ett perfekt avbrott i dansen.

Myset fortsätter hela helgen och morotskakan med citronkräm är en riktig höjdare. Vi ses nästa vecka, då lagar jag en helt ny sorts husmanskost.2010-01-14

Tänk positivt

Sluta inte äta utan lägg till istället. I kom i form och ät nyttigare-tider pratas det allt för mycket om det man ska sluta äta. Jag väljer att lägga till istället. För visst känns det mer lockande att säga "Jag ska äta mer grönsaker" istället för prata om allt man ska sluta äta.
Mer grönt, mer bönor eller vad det nu är du vill äta mer av gör att det mindre bra sakta men säkert minskar. Det gäller att ge sig själv en chans att få smak på det nya goda.

Jag lägger till fisk, för det borde hela familjen äta mer av. Matig laxsoppa med ryska smaker blir perfekt. Kapris och oliver behöver inte blandas i soppan utan kan bli topping för vuxnare smaker. Det här kommer alla att gilla. Positivt tänkande, tack!

Håller ni med mig att det är enklare att lägga till och succesivt sluta? Eller är bästa metoden att sluta tvärt för att slå in på en nyttigare linje.

2010-01-13

Varma tomater

Värme, vem längtar inte efter värme? Jag tar en snabbtur till Italien och kör in mina halva priset-tomater i ugnen. Blandar dem med rykande het pasta och mycket färskriven parmesan och serverar med bröd, olivolja och salt på italienskt vis.

Raggsockorna är forfarande på, men nu känns det mycket bättre.

2010-01-12

En grön vecka

Med hela köket fyllt av frukt och grönt finns det ingen återvändo. Det här blir en grön vecka. Gratinerade paprikor med fetaost är ett smarrigt tillbehör till fågel, fisk eller mittemellan.
Receptet är med avlånga turkiska paprikor men det går lika bra med selleri. Nej, jag skojar bara, vanliga runda paprikor fungerar lika bra som de avlånga. Trevlig tisdagskväll!

2010-01-11

Halva priset

Apelsiner, citroner, mango, grapefrukt, avokado, kiwi, päron, morötter, äpplen, paprika, sallad och cocktailtomater till halva priset!
Vilken morot för alla som vill starta det nya året lite sundare. Vilket tillfälle för alla som vill vitaminkicka för att bli rekordpigga. Vilka middagar det kommer att bli för alla som precis som jag älskar grönt och att pressa en citrus i maten. Kvällens middag blir definitivt gulgrön.

Pigga recept:
Mangokyckling klar på 25 minuter.
Stekt ris med fläsk, betydligt godare än namnet låter.
Stekta äpplen och rödlök med rosépeppar, gott tillbehör till maten.
Kiwikick, en perfekt start på dagen.