2011-04-16

Baby- & Barnmässa i Göteborg

Idag har jag flanerat på Avenyn och förberett mig inför en heldag på Svenska Mässan i Göteborg i morgon!

Naturligtvis är Coop och Änglamark på plats! Sladda in och byt på din minsta eller upptäck naturen med de större barnen på Ekostigen!

Jag finns i Coops monter och signerar min nya kokbok 'Laga mat tillsammans' och besök gärna 'Vardagsrummet' där vi pratar om mat kl 13.30!

Missa inte när vi lagar mat på stora scenen kl 12 och kl 14!

Vi ses!

2011-04-15

Handgjord Prima Pasta


Idag har jag varit på besök hos Jean-Jaques i pastafabriken i Stockholmsförorten Skogås! Här görs Primas pastadeg från grunden, varje tortellini nyps ihop för hand och delizierullarna fylls kärleksfullt med zucchini, parmaskinka, ost och salvia!

Jean-Jaques gillar att Coop ställer höga krav på produktionen av Primas produkter. Sedan han själv manglats av smaktester och tillverkningsprocesser väljer han gärna Prima produkter. Det är kvalité in i minsta detalj, säger han med ett stort leende!


Torskrygg med musselsås och rotselleripuré


Blåmusslans skal är strömlinjeformat så att vatten lätt flyter förbi och tjockt för att tåla det hårda livet i havet. Den stänger sitt skal med sina speciella slutmuskler om den känner sig minsta hotad. Det låter bestialiskt men man vill gärna äta denna delikatess levande och för att ta reda på det måste man locka fram dess innersta egenskaper. Skölj musslorna i kallt vatten och knacka öppnade musslor mot diskbänken. Sluter den sig är det bara att skicka ner den i grytan, ligger den gapandes som en abborre är det sophinken direkt.

Bjud på torskrygg med musselsås och rotselleripuré i helgen! Råkar du tappa koncentrationen någonstans mitt i musselsåsen upptäcker du snart att du har en middag framför dig ändå!

2011-04-13

Såja, såja de måste bada över natten


Den härliga sojabönan är inte bara snygg, den innehåller även en massa fibrer, protein och fantastiska fettsyror! Bönorna är just nattade i en balja med vatten i mitt kök och jag lutar mig tillbaka och laddar inför Sveriges Mästerkock! Längtar redan efter morgondagens middag!

2011-04-11

Efterrättsworkshop på KulturhusetI morgon ska jag och Camilla Tubertini mixa smoothies och dekorera muffins tillsammans med alla matglada barn!

Plats: Underlandet, Kulturhuset Stockholm
Tid: Tisdag 12 april kl 12.00 - 15.00

Kulturhuset erbjuder mängder av evenemang, utställningar och aktiviteter för både vuxna och barn!

Vi ses!