2010-06-11

Fredagsmys

Dill är en fantastisk smaksättare. Fetaost, finhackad dill, lite finhackad röd chili och en skvätt färskpressad citronsaft är supergott till fisk och kyckling.

Dill och persilja sätter rätt smak på potatissalladen. Lägger du till sockerärtor, rödlök och en senapsdressing är fredagskvällen räddad. Det är bara tillbehöret som saknas, fågel fisk eller mittemellan.

Eller rättare sagt tillbehören för marockanska mandelkakor med färsk frukt känns som en värdig avslutning på veckan. Trevlig helg!

2010-06-10

Världens godaste present


Är du orolig för om Daniel kommer att lyckas i köket? Lugn, han och Victoria har fått Vår kokbok i bröllopspresent.

Håller du på att springa benen av dig för att hitta rätt paket till ditt brudpar? Sluta. Det är inte ett par ljusstakar som gör dem lyckliga, mysiga middagar för två är det som gäller.

Funderar du dig tokig på vad du ska ge till jubilaren som redan har allt? Andas ut, man kan aldrig få nog av smarriga efterrätter.

Tycker du att blommor och choklad känns lite trist som gå bort-present? Helt rätt, inspiration till godare middagar varje dag räcker längre.

Undrar du vad den nybakade studenten egentligen trånar efter? Klockrent, recepten på hur man varierar nudlar.

2010-06-09

Sommarsuccé

Jag är beredd att sticka ut hakan och säga att det här är sommarens godaste mozzarellasallad. Gör gärna ett smaktest och kom tillbaka och berätta vad du tyckte.

2010-06-08

Genväg till vegetariskt

Vänd på steken och ta en genväg till att äta mer vegetariskt. Utan att avstå köttet. Se det som ett tillbehör istället och du kommer helt klart att få mer grönt på tallriken. Tveka inte utan börja på direkten nu när det finns så mycket härliga grönsaker att frossa i.

Salladen på melon, fetaost, mynta och tomater är fylld med så mycket smarriga smaker att det knappast är köttet du vill åt.

2010-06-06

Frossa i smaker

Det är här alla smaker finns. Ta en titt på klippet och få inspiration till hur det blir mer grönt på middagstallriken.Idag är sist dagen i Kungsan och Louise kommer att pratar om skillnaden på rött och brunt kött. Och kan vi tänka oss att köpa brunt kött? Kom hit och tyck till eller ge oss dina synpunkter på bloggen.