2011-12-02

Tack Jens för god gryta!

Har du kört fast i filéspåret? Prova att laga mat på lite udda styckningsdetaljer. Högrev, bog, oxkind eller oxsvans bara för att nämna några. Jens Linder bjuder oss på ett par rätter där smakerna verkligen kommer till sin rätt! Biffstek med olivsmör eller långgrillad färsk nötbog med senapsbarbequesås kan vara en utmaning inför helgen!

Min favorit är rödvinsbrässerad oxkind med en bit gott bröd eller ett härligt mandelpotatismos! Oxkind kan vara klurigt att hitta i din vanliga butik, det går fint att göra grytan på högrev men kom då ihåg att dra ner på koktiden..!

2011-11-30

Godast med pepparkakor på egen deg!

Pepparkaksbaket är många gånger startskottet för julen! Det är lite pyssel att göra egen pepparkaksdeg och den tar inte minst gärna god tid på sig.

Vill man dessutom ha någon deg att baka kakor av kan det vara en god idé att sätta ett lås på kylskåpet. Jag minns hur spännande det var att knyta upp platspåsens hårda dubbelknut runt pepparkaksdegen i kylskåpet när hela huset sov. Med bultande hjärta drog jag upp en klick deg med pekfingret för att sedan snabbt försöka täppa igen hålet, knyta ihop påsen och tassa tillbaka till sängen. När det dagen efter var dags att baka undrade vi alltid allihop varför den släta ytan nu var så knölig med en massa stora och små händers avtryck i degen..

2011-11-28

Julkryddad vardagsfavorit nr 1

Nu kommer det att rassla till under ett par veckor med glöggbjudningar, luciatåg och julavslutningar! Julfest på jobbet, på dagis, på skolan och barnens alla aktiviteter har redan grötat ner min kalender och jag känner tendenser till tunnelseende. Vad jag försöker säga är att tempot skruvas upp vare sig du vill eller inte så ta vara på julkryddorna redan nu och börja pimpa vardagsmiddagarna! Prova pannbiffar med kryddpeppar, succé!