2010-10-22

Jag är kär


I'm in love i fredagar, veckans bästa kväll. Det enda kruxet är att det finns för få och för mig får det gärna finnas en fredag mitt i veckan också.

Musselpasta, bröd, ett gott vin och chokladmuffins med nutellatopping är en perfekt start på en trevlig helg.

2010-10-20

Efterlysning

Både snökaos och snölyktan uteblev så jag tröstar mig med att att baka muffins med extra allt.
Mörk choklad och Nutella-topping är oförskämt enkla att göra och syndigt gott.

En ny undersökning visar hur personligheten hänger ihop med vilken choklad du gillar. Äter du choklad flera gånger i veckan bor du förmodligen i en storstad, gillar teater och hänger mycket på Facebook. De som helst läser nöjessidorna i tidningen föredrar helst mjölkchoklad. Män har schweizernöt som sin favorit medan kvinnor föredrar frukt och mandel.
Jag gillar också frukt och mandel men med mörk choklad och har inte hittat någon så den får jag än så länge fixa själv.
HÄR KOMMER EN EFTERLYSNING:
Var finns det mörk choklad med frukt och mandel?

2010-10-19

Värme från ugnen

Håll koll på temperaturen för snökaos är utfärdat för nästan hela landet. Vad kan passa bättre än att få värme från ugnen. Soffmat känns som ett vinnande recept och kyckling i mango chutney är oförkämt enkelt. Vill du slippa gnaga på ben väljer du lårfilé i stället. Vad du gör under tiden som ugnen jobbar?
Fixar årets första snölykta såklart!

2010-10-18

Soffmat

En skön soffa och en bra ugn hör till väsentligheterna i hemmet. Rätt utnyttjade gör de nämligen livet runt 18-tiden mycket behagligare. Jag pratar om en helt ny variant av soffmat, inte den du äter i soffan utan den som gör att du kan ta en stunds vila innan maten. Här är ett riktigt praktexempel:

Även om du redan bestämt vad som ska ätas i kväll, tänk om. Tänk fisk istället och jag lovar att du kommer att tacka mig. Satsa på en ugnsbakad sej och vill du inte hacka själv köper du färdig pesto. Under tiden potatisen kokar och fisken fixas klar i ugnen lägger du dig bekvämt tillrätta i soffan och blundar.