2010-10-15

Äckligt gott

72 dagar kvar till julafton och det är heldumt att chansa. Testkör en konkurrent till knäcken och kolan redan nu och låt en spritrulle tränga sig in bland godsakerna.

Låt inte bilden avskräcka den gör innehållet det minsta rättvisa. Hacka samman mörk choklad, nötter, mandelmassa och en rejäl skvätt konjak och gör en långsmal rulle som penslas med smält choklad. Låt vila en stund och skär sedan en provsmakarskiva. Mums, det här är vuxensmaker och nästan äckligt gott.

Fredagsmyset kom i skymundan men jag kan rekommendera Änglamarks utmärkt goda kött och en klassiker i repris. Trevlig kväll!

2010-10-13

Snabbmat

Har du en bråttomkväll fylld av diverse aktiviteter? Lugn, följ bara snabbmats-instruktionen så fixar det sig.
  1. Sladda förbi fiskdisken och hämta upp en sej.
  2. Snabbrimma för mer smak under tiden som potatis och rotselleri kokar.
  3. Stek fisken, gör mos av potatis. och extrautrusta med gremolata för vuxnare smaker.
  4. Ät och njut.

2010-10-12

Fotbollsmacka

Alla håller tummarna för att Zlatan fixar matchen i kväll. Se till att boka plats i TV-soffan och mitt tips om du vill skona naglarna är att servera en grymt god fotbollsmacka. Picknick i soffan är ett måste för vem vill missa ett avgörande ögonblick?

2010-10-11

Skaldjursfrossa

Måndag morgon och jag har ont i händerna, inte i huvudet. För att öppna 48 ostron, jag fick lite hjälp på slutet, krävs rejält med handkraft. Knepet är att ha något som skyddar handen och sedan sticka in ostronkniven, en morakniv går också bra, ganska hårdhänt för därefter börjar själva finliret.

Min favoritmamma nummer två, nej inte hon med söndagsmiddagen utan min bästa kompis mamma fyllde 60 i helgen och då bjöds det på skaldjur och jag ryckte in som ostronöppnare.

Visst är skaldjur helt magiskt goda naturella men en Moules Normandie är inte heller så dumt.
Passa på och gör den nu när våra svenska skaldjur smakar som bäst. Med samma nyttiga ämnen och omega-3 fetter som i fisk är de dessutom en utmärkt och billig råvara. Var lite fransk, gör en moules och vardagslyxa!

Här hittar du en mer detaljerad vägledning i ostronöppning.