2009-09-25

Kockmässan

Kolla vilka godbitar som hamnade framför min lins! Mellan scenframträdande, puddingar och intervjuer har jag extraknäckt som mingelfotograf och bestämt att de borde heta Kockmässan istället för Bokmässan.

Här dräller av matpersoner och den kock som inte har en egen kokbok finns inte. Pudddingen och plättarna gjorde kalassuccé och jag är inte förvånad. De gamla hederliga klassikerna håller. Trevlig helg från ett glatt Göteborg.

Sveriges godaste brödblogg heter Pain de Martin. Martin Johansson heter killen som gillar att dega. Mia Öhrn är mer inne på fika med gudomliga kakor och tårtor.

Jens Linder frossar i bär, svampar och långkok när han inte skriver om mat i DN. Här utan svampar men med fru.

Kock? Hemmakock? Jag glömde fråga. Han känns bekant, jag tror efternamnet är Bodstöm.

Plura gör både musik och lagar mat. Smaker från Provence, Kunsholmen och Koster finns i alldeles nya Pluras mat.

Slutligen Jesper från Norstedts med kompis. Två riktiga karlar som tagit hand om mig här nere. Vilken tur att de fanns, tack, tack.

2009-09-24

En äkta pudding

Jag har en pudding på hotellrummet som gör mig överlycklig. Den är i toppform och jag kan inte sluta titta. Ett litet tag till kommer den att få hålla till i kylväskan, sen tänker jag släppa fram den i rampljuset.

Livs levande live kommer den att stekas tillsammans med blodplättar på Bokmässans kockscen i eftermiddag. Härligt rökt fläsk och rårörda lingon serveras till, så skynda, skynda alla som vill känna hur en riktig hederlig pudding ska smaka.

Receptet finns i Vår Kokbok och blod kan beställas hos din lokala Coop-handlare. Lugn, det kommer i fryst form och mår bäst av att tinas långsamt. Öl, stekt lök, rågmjöl och kryddor sätter smaken. Lycka till!

I tre dagar ska jag kocka på scen och i morgon blir det helt andra rätter. Jag lovar att ni kommer att få veta vad som händer på på och bakom scen. Tack och hej, puddingen är i toppform men jag måste sminka mig.

2009-09-23

Bli ett fan

Gör som 2850 andra de senaste dygnet. Gå in och bli ett Coop-fan på Facebook. 10 stycken får ett signerat exemplar av Vår Kokbok. I love you.

Let's dance

Jag har kommit ut ur garderoben och är numera man. Jag för som en Gud och dansgolvet är mitt. Men när det gäller kosthållning har jag lite att jobba på. Min nya partner unga och snygga Marielle var inte helt bekväm med att jag innan måndagens träning passade på att äta vitlöksspäckad chorizo och surkål. Ojdå.

Snälla Marielle, ge mig en chans till. Jag lovar att nästa vecka laddar jag med en helt ofarlig valnöt- och spenatpasta.


2009-09-22

Mackkärlek

Färdig soppa kan slinka ner, men jag vägrar kompromissa med mackan. Nygjorda smörgåsar smakar bäst, därmed basta. Clubsandwich, BLT, Bookmaker, smörrebröd med rostbiff och currymajonnäs, ciabatta med tonfiskröra och en ljuvligt ljummen kantarellsmörgås.
Jag tror ni fattar.

LÄSTIPS: Lägg det röda bokmärket direkt vid Smörgåsar i Vår Kokbok. Ett garanterat favoritavsnitt.

2009-09-21

Vår Kokboks-rabatt

Du som missade Lindberg-kopparna, här är ett ännu bättre erbjudande: Sprillans nya Vår Kokbok med 110 kronors medlemsrabatt hela veckan. Köp fler och julklappslistan blir direkt aningen kortare.

Kvällens middagstips på mindre än 20 minuter: Stekt ris med strimlad fläskkarré