2011-06-09

Grattis Petra Wadström!


Petra Wadström har utvecklat och tagit patent på produkten 'Solvatten', en metod att rengöra vatten med hjälp av solenergi!

Stort Grattis!

Picknick-lunch i korg från Burkina-Faso


Helt ekologisk picknick-lunch bestående av gazpacho med krutonger, laxwrap med mandelpotatissallad och äppelmust från Grangävde Musteri!

Korgen som dagens lunch serverades i är tillverkad för hand av ett kvinnokollektiv i Burkina-Faso. Med hjälp från Danska konstnärer och korgtillverkare har de startat produktion som nu är självfinansierad. Korgarna är delvis tillverkade av återvunnet material.

Läs mer på www.justafrica.se

Änglamarkspriset 10 år!

Under tio års tid har KF och Coop lyft fram eldsjälar inom miljö och ekologi genom att dela ut Änglamarkspriset. Priset är ett stipendium till ett värde av 100.000 kronor, vilket gör priset till det största i sitt slag!

I dag är det alltså dags att avslöja vinnaren till det prestigefyllda priset på Fotografiska i Stockholm!

Vi är alla nyfikna på vinnaren och mumsar under tiden glatt i oss kaffe och blåbärscroissanter!
2011-06-07

Skolavslutningstårta

Sommarlovet är i antågande och med dem vet vi att sol och bad, myggbett och skrubbsår är att vänta! Jag blir alldeles knottrig i skinnet av minnena från mina egna skolavslutningar, finklädd med blommor i håret och naturligtvis kröntes den stora dagen av en smarrig marängtårta!