2010-02-12

Alla hjärtanspaket
Alla som hellre vill ha rosor och geléhjärtan på Alla hjärtans dag kan sluta läsa här. Ni andra som liksom jag föredrar något gott att äta kan tryggt fortsätta.

Här är några tips på bra matpaket:

Ger skyhöga poäng på imponera-listan och är barnsligt enkelt. Fungerar utmärkt att göra i ugn för den som inte vintergrillar.

Ge bort ett snyggt paket och laga middagen tillsammans.

Ge något som värmer tillsammans med fyllda smördegsknyten.

Vem kan motstå en italiensk efterrätt?2010-02-11

Preview

Jag och Lars Idermark har bestämt oss, vi ska klå Jamie, Solens mat och Nigella. Våra matlagningsfilmer ska bli ännu bättre. Påsktårta, lax med brie och papayasallad är några av våra paradnummer som du snart kommer att kunna se i en butik nära dig och här på webben. Här är lite bilder


Utan en Maria och Maria står köket stilla. Eller hela inspelningen, det är runt de här två tejerna det händer.

Somliga kopplar av mer än andra. Vem har lagt beslag på sellerin?


Snygga salladsbestick från Nigella och ett lyft för köket.

Slutfinishen på tårtan är nästan det allra viktigaste. Full koncentration och ett grymt samarbete.

Lunchdags, lax med brieost och självklart en ruskigt god påsktårta.

2010-02-10

Pimpa det gröna

Kallt ute betyder att allt grönt måste vara varmt. Här är en av mina favoriter när det gäller att piffa upp en vintersallad. Stek och blanda med gröna blad av valfri sort, cous cous, fetaost eller ha den rätt och slätt som ett tillbehör. Garanterar gott!

2010-02-08

Husmorsorna kramas


Här är två tjejer med en härligt skön inställning till matlagning. Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall stökar i köket på ett sätt som gör att man både skrattar gott och känner igen sig. Och att kramar går före städning gör att jag älskar dem. Resultatet av matstöket på bilden kommer ni att få se i Mersmak fram över.

Dagens middagstips är en riktig familjefavorit: Låt en Lindströmare få ta formen av en hamburgare. Nötfärs, ägg och lök är definitivt ekologiskt. Glöm inte att utnyttja din rösträtt och att berätta vilken ekologisk produkt du saknar!

Fetaost på nytt sätt


Vilken är din Änglamarkfavorit? Och vilken ekologisk produkt saknar du helt? Här kan du både rösta och var med och göra vårt sortiment ännu bättre. Dessutom kan du återupptäcka den goda smaken och köpa utvalda Änglamarkprodukter till halva priset. Hela veckan. Fetaosten kom inte med bland mina favoriter, men den är liksom olivoljan i det närmaste självskriven och finns alltid i min kyl.
Vill smaka något helt nytt är mitt tips att foliebaka den. Passar perfekt till någon av helgens rester.