2012-02-18

Burgare mot högre höjder!

I kväll står Björn Ranelid på scen! Då kanske man ska avnjuta något som låter lite pretentiöst typ en bouillabaisse eller pilgrimsmusseltartar.

Men eftersom melodifestivalen är en fest för såväl vuxna som barn så släpper jag den Ranelidska modellen och går all in på motsatsen - Double Cheeseburger med Jalapenõaioli! Bygg på höjden, kör extra allt och snåla inte med tillbehören!

2012-02-15

Hummersoppa i repris!

Jag känner att jag delade med mig av min hummersoppa lite väl lättvindigt igår. Den här soppan har nämligen en mängd utropstecken!

! Humrarna går utmärkt att byta ut eller kombinera med räkor. Havskräftor likaså om du har mycket cash på banken!

! Gör dubbel sats eller förbered soppbasen och spara den i frysen. Smart att ha till hands vid akut lyx!

! Servera soppan i en espressokopp på en buffé eller i ett litet shotglas som aptitretare innan middagen.

! När du ändå köpt en flaska Pernod har du en utmärkt anledning att dricka Pastis och drömma dig bort till skuggan under päronträden i Frankrike.

! Soppan är len och god som den är så själva hummerköttet kan du med gott samvete spara. Eller tvärtom, njut av hummern och gör soppa på skalen!

! Det är kul att flambera (men var försiktig)!

! Till sist. Mycket enkel att göra, sitt långa recept och mängder av ingredienser till trots!

2012-02-14

Alla hjärtans dag en helt vanlig tisdag

Vad får dina nära och kära att må bra? Alla hjärtans dag behöver inte stå och falla med rosor, gelehjärtan, champagne och avancerade konster i köket! Är det stekt strömming eller gröna puy-linser som får hjärtat att bulta kanske det är just det som ska få åka fram denna kärleksfulla tisdagskväll. Pizza i kombination med tacokrydda lär bli succé hos de små!

Vill du ändå göra dig till en aning för din älskling är valentinhjärtan gulligt, hummersoppa lyxigt och när barnen till slut somnat kan en härlig ostbricka vara på sin plats!