2010-10-01

Fredagsmys

Ta en short cut till kvällens fredagsmys och använd färdig majonnäs men fuska inte när det kommer till bacon. Ekologiskt smakar definitivt bättre och är den enda som går att steka knaprig.
Baconaioli på lammburgare där alla får bygga efter egna smaker på höjden är en riktig fredagshöjdare och jag fortsätter med glädje att äta utan bestick.

Ska du göra något mer i helgen så satsa på macaroner.

2010-09-29

Hem igen


På en bakgata i Aten hittar jag precis det jag söker. Smaskens, jag älskar kaffe och kaka. Salta fiskar och bad är bytta mot storstad och jag är snart på väg hem.
Ni som också vill fika grekiskt gör baklava och överraskar med en eftermiddagsfika extraordinär. See you!

2010-09-28

Rå njutning

Både jag och firren får en rejäl omgång av saltet. Det 25 gradigt vatten lockar mig till salta dopp under tiden som den nyfångade fisken gravas med havssalt i 30 minuter. Snabb avsköljning för oss bägge och sedan får fisken, inte jag, simma runt i en blandning av olja och citron. Det är suveränt gott och blir ännu godare av att ätas med händerna.

Det grekiska köket visar sig från sin absolut bästa sida och jag stormtrivs.


Fisksugna kan testa en vardagsfirre som ger mersmak: Snabbrimmad sej med rotsellerimos. Trevlig middag!

2010-09-27

Universalmedel

Olivolja är guds gåva till mänskligheten och jag har turen att vara på olivoljeprovning i gudarnas eget hemland Grekland. Vi doftar och smakar för att bedöma kvaliten efter beskhet, fruktighet och pepprighet. Jag njuter och smörjer både in- och utsida.

Att Medelhavsmaten är så nyttig beror inte bara på den stora mängd frukt och grönt utan olivoljan verkar också ha en antiinflammatorisk effekt. Men det är inte stopp där, rik på E-vitamin som är en viktig antioxidant hjälper den till att hålla oss friska. Mest antioxidanter finns i den finaste extra virgin-oljan. Smörj den på kroppen om du känner dig torr och effekten blir omedelbar, du blir helt enkelt snyggare.

För er som också vill njuta föreslår jag ett bad med några stänk olivolja följt av den här tillbehöret till middagsmaten.