2009-07-09

Ösregn

De spridda skurarna har fått sprida ut sig rejält och det räcker med rotblöta för ett tag. SMHI visar aningen mer sol framåt helgen. Det är bara att hoppas att det stämmer.

Ostadigt väder kan möjligen tillfälligt botas med en betydligt säkrare middag: Lammfärsspett med vita bönor i myntapesto. Är luckor i ösregnet inte tillräckligt långa för grillning, stek färsen istället.

Tvärsäkert sött efter maten-tips:
Snabbare än snabbt, godare än gott: Citronkräm med färska bär

2009-07-08

Ekologisk vinnare


En hedrande tredjeplats och hästlängder före övriga ekologiska fetaostar. Änglamarks
feta får fyra gafflar av fem möjliga i nya numret av Allt om Mat. Motivering lyder:

"God ost med balans mellan syrlighet och sälta. Fast och fin konsistens"

Jag tackar för den goda smaken, lägger osten på laxen och önskar en trevlig onsdagsmiddag.

2009-07-07

Helblått

På med gummistövlarna alla plockningstokiga; det vankas bär i massor. Jag hade det på känn men nu är det bekräftat; Ett rekordår med blåbär är på gång. Här kommer ett tips på hur du och bären skakar liv i en något för torr sockerkaka.
Lägg kakan på grillen och låt bären få dra i lite vin. Servera med nyvispad grädde och titta upp, visst har det även smugit sig in lite blått bland allt regngrått.

2009-07-06

Nybakat

Deppa inte över svalare väder. Se det istället som en perfekt paus för att baka och ta en lång stärkande eftermiddagsfika.
De första blåbären är mogna så har du extra mycket spring i benen är det bara att ge sig ut och plocka. Fyllda av nyttigheter är de riktiga superbär. Föredrar du färdigplockade finns de med lite tur bland frukten eller i frysdisken.
När blåbären är på plats väljer jag att paketera dem i en smarrig cheesecake. Pax för sista biten!

Blått tips:
Godaste sylten till pannkakorna görs av blåbär med smak av vanilj.