2011-01-20

Släng inte matenVar fjärde matkasse vi bär hem går rakt ner i soporna! Vilket enormt slöseri både med bärkraft och pengar. Ta en titt på vad Louise Ungert och Konsumentföreningen Stockholm gör. På Släng inte maten sidan får du suveränt bra tips på hur du kan minska svinnet och framförallt är filmerna skruvat roliga.

Kvällens bästa tips: Öppna kylskåpet och töm innehållet rakt ner i en paj.

Här hittar du fler recept på nytt med rester.

2011-01-19

Glöm middagsmaten

Om kundvagnsrally inte är din nya kom i form-teknik föreslår jag att du slutar köra runt planlöst med vagnen runt fem-tiden. Bestäm istället i förväg vad som ska serveras och vill du göra det superenkelt prenumerera på du på Veckans middagar med en färdig inköpslista.
Har du turen att bo i Stockholmsområdet låter du Mataffären både handla och fixa hemkörningen. En smart genväg till en godare middag!

2011-01-17

I love lådor

Återupptäck lådorna som både ger energi och spar kronor. Här är veckans bästa tips:

Smoothielåda: Tärna och frys in frukt och grönsaker som börjar förlora spänsten. Ta fram och mixa med yoghurt eller fruktdryck när energin börjar gå på lågvarv.

Lunchlåda: Pimpa gårdagens rester och paketera i snygg lunchlåda. Ge överbliven pasta ett nytillskott med valnötter, fetaost och rucola. Värm och njut av smak och sparade kronor.

Färslåda: Lägg färs, hela rödbetor och kapris i avlång låda. Lindström har fått ny form och måndagens middag blir veckans bästa.