2010-01-21

Fredagmys länge


Snabbt, gott och enkelt. Tre önskningar i en och något av den magiska formeln för ett lyckat fredagsmys. Okej, det blir ett Kinderägg: Snabb biffnudelsallad följt av en löjligt enkel valnötbakad camembert med fikonmarmelad. Gott är en självklarhet.

Jag vet att smakerna spretar åt två helt olika håll. Men låt det gå en timme, det kan till och med vara bra att få softa och ta det lugnt mellan rätterna. Sträck ut fredagsmyset och passa på och njut länge!

Laxgott

Visst lovade jag att lägga till och äta mer fisk? Denna vecka är det medlemspris på styckfryst lax. Jag gillar lax, det är toppenbra medlemspris på den styckfrysta, så vad passar bättre än att ladda frysen.

Krydda thailändskt, välj hetta med grön eller röd currypasta och på 20 minuter har du förflyttat dig till en restaurang på en sandstrand. อร่อยอร่อย

Tina upp tips:
Ta ut laxen på morgonen och lägg den i kylen så är den lagom tinad när det är middagsdags.

Sommarsmak

Sommaren finns i frysen och nu är det verkligen dags att plocka fram den. Doften av hemlagad jordgubbskräm får mig att rysa av välbehag. Har ni förresten märkt att det blivit aningens ljusare?

2010-01-19

Vardagspiff

Lite mer piff i vardagen gör bara nytta. Enklaste sättet är att rulla en tårta. Fyll den med vit choklad och de bär som du redan har i frysen. Vem säger nej tack till efter middagen-gott och en tisdagstårta?

2010-01-17

Måndagsgryta


Hur ska barn egentligen äta? Hur gör man för att stunden runt middagsbordet inte ska fyllas med tjat och hot. Vi stressas allt mer av alla råd och rön runt barnens mat läser jag i morgontidningen.

Mitt bästa råd för mer matglädje är enkel: Låt barnen vara med och laga. Att hacka, provsmaka och röra brukar innebära att det som tidigare ratats kan plötsligt accepteras. Även småttingar kan vara med i köket. Det är kanske just innan middagen som en bit morot smakar som bäst.

Den här chorizogrytan är bra om du vill låta barnen agera minikockar. Allt i ett brukar inte vara en barnfavorit men här går det lätt att lägga upp korv och rotsaker för sig på tallriken. Chorizon kan kompletteras med en mildare korvvariant och kryddning kan anpassas till barnsmak. När barnens portioner är klara är det bara att ösa på för vuxnare smaker.

Mitt näst bästa tips att ta det lugnt. Man behöver inte äta allt, tilllåt att det väljs bort och acceptera att ibland blir barnens middag en macka och mjölk. Men framförallt låt det ta tid. Tio smakportioner brukar det krävas för att barn ska acceptera en ny smak. Så håll ut!