2011-02-25

Den här får gärna hoppa in i min mun!

Löjligt enkel fredagsmiddag! Den här varianten av klassikern Saltimbocca som betyder just 'hoppa in i munnen' är fantastiskt god och fixas ihop på ett kick!
Rulla kalvfärsen till cigarrer, linda in den i lufttorkad skinka och stick in ett par kvistar färsk salvia. Salta, peppra och stek dem i pannan eller i ugnen!


Retas med vårkänslorna och servera grön sparris till!

För 4 portioner behöver du: 500 g kalvfärs, 1 kruka färsk salvia och 8 skivor skinka.

2011-02-24

Coola klot

Sprang på dom här två härligt runda zucchinisarna! Man vill ju fylla dem med röda linser och matvete men jag tror jag marinerar snygga klyftor i olja och skickar ner dem i grillpannan!

2011-02-21

Wow-frukost i ny förpackning

Jag vill ha frukost med mer wow-känsla, det är för mycket mackor som går på tomgång. Det är konstigt hur lätt det är att frukostvanorna blir exakt de samma dag efter dag, när vi är så otåliga på att det alltid ska serveras helt nya middagssmaker.

Varför är det bara juice som serveras i glas? Och varför köpa sockerstinn fruktyoghurt när det är så mycket godare med egen som dessutom bjuder på tuggmotstånd.
Jag paketerar om och skär fruktskålens innehåll i snygga bitar, ringlar på OBS! naturell yoghurt för den populära vaniljversionen är väl dold sockerfälla (vitt är inte lika med sockerfritt) och som grädde på moset strör jag hemgjord müsli. Mums, jag längtar redan till morgondagen.

Jag vill ha fler bra frukosttips. HUR GÖR DU FÖR ATT VARIERA FRUKOSTEN?