2011-09-10

Lördagsmys!

En lugn lördag kräver en 125 grader varm ugn och i den lågtempade ribs med mintsås. Massera in revbensspjällen med spiskummin och koriander. Låt dem gosa i ugnen typ 3 timmar. Koka ihop skyn med 1 deciliter sirap och förslagsvis en sked fänkålsfrön till en seg glaze.

Rör ihop 1 msk socker, 1 msk vit balsamvinäger, 2 msk vatten och en kruka finhackad mynta. Det ger en perfekt frisk touch!

Kör dubbel sats och bjud över några trevliga grannar, det tänker jag göra!

2011-09-09

Locka med paj!

Min kollega försvann på nolltid efter att hans fru Sofia lockade med en oemotståndlig kantarellpaj. Skulle jag fått den här bilden i en sms skulle min skrivbordslampa släckas den med!

2011-09-06

Säsongsstart för Landet Brunsås

Du som missade Håkan Fällman i Landet brunsås i kväll, misströsta icke! Hela avsnittet med kvällens tema 'Den svenska köttfrossan' finns på SvtPlay! Känner du att 30 minuters tv är för mycket begärt rekommenderar jag att du spolar fram 14 minuter och 34 sekunder i programmet. Där får du en snabbkurs i hur du väljer rätt kött! Känner du sug efter mer ska du köpa Håkans bok!

2011-09-05

I love ägg!

De är billiga, har evighetslång hållbarhet och kan vara grundpelaren i en mängd rätter. De proteinrika äggen ersätter fint både kyckling och kött i vardagsrätter. Wokade nudlar med ett krämigt stekt ägg, mums! Pannkakor och omeletter är favoriter både hos mig och barnen. Kokt, stekt eller pocherat på en smörgås eller i lunchsalladen - busenkelt och gott!