2010-08-13

Helsäkert fredagsmys

I kväll är det dumt att att chansa. Myset fredagen den 13:de blir ett säkert kort som gillas av alla. Starta helgen med en tacokväll.
Spiskummin, chili och koriander sätter smaken. Lägg till tacos, nachos, tortillas, grönsaker, salsor och röror. Dippa, doppa och blanda efter egen smak. Det här är självplock när den är som bäst.

Lördagsgodis är välbekant, men frågan är om inte fredagsgodiset är ett strå vassare. Trevlig helg till alla!

2010-08-12

Pasta på en spik

Har du inget hemma till kvällens middag? Öppna kylskåpsdörren och ta en titt till. Visst finns där lite fetaost och längst ner i grönsakslådan slår jag vad om att du hittar rucola eller några andra gröna blad som nästan är bortglömda. Finemang, kvällens middag är fixad.

Saknas valnötter? Ersätt dem med hasselnötter, pumpakärnor eller solrosfrön. Här är ingenting omöjligt och vägen till en god vardagsmiddag handlar nästan alltid om att improvisera. Ersätt. byt ut eller lägg till. Det finns bara en regel med den här pastan: Ät den bums men väldigt långsamt. God kväll!

2010-08-10

Bäst just nu

Bäst just nu 1: Tomater, squash och smulpaj med äpplen.
Bäst just nu 2: Ugnen som sköter jobbet.
Bäst just nu 3: Svensk sensommar och mörka augustikvällar

2010-08-09

Måndagsgott

Blomkåls-Jansons, hur låter det? Ingen kioskvältare direkt och att ändra på en Jansons känns väl som ett väl vågat nummer. Men här är det just våga som gäller och belöningen blir omedelbar. En gratäng som överraskar och smakar smaskens. Servera med knaperstekt bacon eller bara en sallad. Måndagsgott!

Veckotips: Fyll på i grönsakslådan nu när de svenska grönsakerna är som bäst. Den här veckan kommer att bli grönare än vanligt.