2010-09-17

Fredag i Italien

Låt lite italiensk passion sätta ny fart på fredagsmyset och ät flera smårätter istället för en enda. Att äta, laga tillsammans och umgås är nog det bästa sättet att varva ner efter en vecka på jobbet.

Börja med ett blixtsnabbt tilltugg på färska fikon fyllda med getost och valnötter. Ät dem under tiden som du rör runt i risotton al funghi eller på hederlig svenska risotto med svamp. Eventuellt kan den om hungern är stor kompletteras med en klassisk tomat- och mozzarella sallad.

Avslutningsvis lutar du dig bekvämt tillbaka och njuter av chokladglass med limoncellosås. Vilken start på helgen!

2010-09-16

Svamptider

Jag tar en kort paus från tillbehören och presenterar istället en riktig favoritmacka. Hittar du trattkantareller är det bara att gratulera, de är sociala typer och skulle inte komma på tanken att klaga över att de är trångbodda. Ju tätare tillsammans desto bättre verkar vara trattisarnas motto.
Vill du inte lägga dem på en macka placerar du rätt och slätt blandningen i generös mängd ovanpå het pasta. Att det smakar smaskens känns nästan överflödigt.

2010-09-14

I love Ajvar

Tack Ajvar för att du lindrar middagspaniken. Tack för att du utan stora gester styr upp situationen. Tack för att du är generös och utan knot låter dig blandas med det mesta. Tack för att du inte rynkar på näsan åt en färdiggrillad kyckling eller någon annans köttbullar. Tack för att du finns, du kommer alltid att ha en egen plats i mitt kök och mitt hjärta. Ajvar, I love you.

2010-09-13

Schyssta bönor

Glöm vita i tomatsås och ge korven en ny böna. Eller varför inte flera i olika färger? Bönor är billigt och busgott och något som vi definitivt borde äta mer av.
Dagens tillbehör blir en fartig bönsallad med mer smak av chili, spiskummin, kanel och mango chutney. Gör lite extra och så har du ett schysst tillbehör till ytterligare en middag.
Ännu schysstare böntips: Håll utkik efter ekobönorna i Änglamark-sortimentet.