2010-10-08

Kalle Kula-tårta

I min familj håller vi benhårt på traditionerna och ändrar absolut inte på ett vinnande recept. Därför firas alla födelsedagar med sång och en riktig 70-talsklassiker som hängt med ända sedan Nonstop hette Kalle Kula.

Sockerkaka, vaniljkräm, mosade hallon och hallonsylt och rejält med vispgrädde som dekoreras med Nonstop. Inga konstigheter förutom att skillnaden mellan torrt och tråkigt eller saftigt och gott är hårfin. Bottnarna måste hallonfyllas och stå till sig ett dygn, det är den avgörande faktorn.
Nästa i tur för att få en rejäl bit tårta är dottern. Hela familjen hurrar och ropar grattis!

Till helgen blir det definitivt en gryta av det vildare slaget. Trevlig helg!

2010-10-07

Hjälp Världens Barn

Här kommer veckans schysstaste erbjudande som både smakar och gör gott. Köp de utvalda produkter i Änglamarksortimentet till halva priset och för varje såld vara skänker Coop 50 öre till Världens Barn.

Klicka på länkarna så får du åtta grymt goda middagar och två löjligt snabba efterrätter. Vad väntar du på?

Torskfilé
Fetaost
Spaghetti
Olivolja
Krossade och skalade tomater
Färska basilika och oregano
Potatis
Havre- bond- och korintkakor
Falukorv
Vaniljglass och vaniljglass med blåbär

2010-10-05

Tack mamma


Närodlat+ mamma= kärlek. Den ultimata lyx är att bli bjuden på söndagsmiddag hemma hos mamsen. Trumpetsvampsås och jordärtskockspuré av egenodlade skockor gör att jag är beredd att packa väskan och flytta hem igen.
Inte ens restaurang Gotland kan konkurrera med mamma. Även om de är snubblande nära. Gotländsk tryffel, lamm, rovor och makalöst goda ostar. Jag smörjer kråset och har bara en liten reservation: Aningen för mycket finlir i köket. Råvarorna är toppen och less is more.

Jordärtskockstips: Mixa dem till en soppa.

2010-10-04

Kanelbullar

Här kommer dagens väderutsikter: Ett kanelmoln drar in över Sverige på Kanelbullens dag och temperaturen kommer att bli ovanligt hög för årstiden. Stora chanser till solglimtar gäller för hela landet men en del höga bulliga moln kan uppträda runt tre-tiden.

Till kvällen tilltar kanelmolnen något men natten blir klar och kylig. Med lite tur kommer molnen att stanna kvar i mindre omfattning även under veckoslutet.